Gulle schenking aan IJsclub Albergen

Foto: Volksfeesten Albergen

Uit handen van de Stichting Volksfeesten Albergen heeft de plaatselijke ijsvereniging een mooi bedrag van 750 euro ontvangen.

Het bedrag wordt gebruikt voor de aanschaf van een nieuwe geluidsinstallatie op en rond de baan. “Tijdens het schaatsen op ijsbaan Bous Mös zorgt de muziek op de baan altijd voor een gezellige sfeer voor alle bezoekers uit- en rondom Albergen”, vertelt secretaris Rick Oude Avenhuis van IJsclub Albergen. “Of het nu de eerste meters zijn van een jong kindje of de volleerde wedstrijdschaatser, iedereen geniet van dezelfde ouderwetse oer-Hollandse natuurijssfeer.”

De ijsclub was genoodzaakt nieuwe speakers aan te schaffen nadat de oude speakers het na jarenlang trouwe dienst hadden opgegeven. De speakers moeten bestand zijn tegen alle weersinvloeden en minimaal 10 jaar meegaan. Doordat de speakers aan zoveel eisen moeten voldoen is het een behoorlijke kostenpost waarbij de bijdrage van Stichting Volksfeesten Albergen erg welkom is. Oude Avenhuis legt uit: “Door de steeds warmere winters met minder natuurijsdagen wordt onze bron van inkomsten steeds kleiner. Daarom hebben wij om een bijdrage voor deze investering ten behoeve van het aanschaffen van de speakers
gevraagd. We zijn erg dankbaar dat de aanvraag is gehonoreerd.”

Jaarlijkse donatie via fonds

De Stichting Volksfeesten Albergen stelt jaarlijks een donatie beschikbaar. Is er na een editie een positief resultaat, dan kunnen verenigingen uit het dorp zich melden en een beroep doen op een bijdrage. Totaal wordt er 1500 euro uitgekeerd. Het bedrag wordt dit jaar toch uitgekeerd, ondanks dat er een streep ging door alle festiviteiten vanwege het coronavirus. Dit komt uit het resultaat van 2019.

Eerder al kon jeugdcarnavalsvereniging De Bokk’n Hörnkes op een bedrag van 750 euro rekenen. Zij gebruikten het geld voor de aankoop en het opknappen van een mobiele unit die gebruikt gaat worden om te waken bij het jaarlijkse paasvuur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen