Ondernemers doneren gul voor stille armoede, juist ook in coronatijd

Foto: Verjaardagsbox gemeente Tubbergen

Stichting Mensen voor Mensen zorgt dit jaar voor een goed gevuld voedselpakket voor de cliënten van de voedselbanken Bowie uit Wierden, stichting Manna in Twenterand en Verjaardagsbox gemeente Tubbergen.

Vrijdag 18 december brachten Hans en Magda Evers van Marquette Detachering een bezoek aan de locatie van stichting Manna in Vroomshoop, waarbij ze aan iedere stichting een gulle gift van 5.000 euro uitreikten. Wierden werd hierbij vertegenwoordigd door Henk Weiden van voedselbank Bowie en voor Twenterand waren burgemeester Hans Broekhuizen alsmede Bert Hemmer, Rein Brandsen en Gerard Hulsegge van stichting Manna aanwezig. Miranda Kranenberg vertegenwoordigde Verjaardagsbox gemeente Tubbergen.

Mensen voor Mensen, feitelijk een groep ondernemers uit Twente, zet zich al jaren in voor stille armoede in de samenleving. Ieder jaar reikt dit goede doel cheques uit aan organisaties die mensen in moeilijke situaties helpen. Het geld wordt onder andere bijeen gebracht met de opbrengst van het haringgala dat tweejaarlijks bij Heracles wordt georganiseerd. De coronacrisis gooide hier echter ook roet in het eten: dit jaar geen gala en het is maar de vraag of het volgend jaar gaat lukken. Bovendien hebben veel ondernemers het moeilijk in deze crisis.

Desondanks wil stichting Mensen voor Mensen niemand vergeten die in armoede verkeert; de organisatie zorgde ervoor dat er goed gevulde voedselpakketten konden worden uitgegeven voor de kerstdagen, maar maakte het ook mogelijk dat er een Sintbox bij de gezinnen in de gemeente Tubbergen kon worden uitgegeven en bovendien verleenden zij een bijdrage voor de nieuwe locatie van de Verjaardagsbox bij Kadoes in Albergen. Dit alles zorgt voor een lichtpuntje voor mensen die moeite hebben om financieel gezien het hoofd boven water te houden.

Dossier: Corona

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden