Oproep aan Twentenaren om hun vuurwerk vrijwillig in te leveren

Foto: CC0

Er geldt voor de komende jaarwisseling een algeheel vuurwerkverbod en omdat er ieder jaar veel slachtoffers vallen bij het afsteken van vuurwerk, en de zorg op dit moment al zwaar belast is vanwege het coronavirus, kunnen de knallers vrijwillig ingeleverd worden.

Het kan dat mensen nog vuurwerk van vorig jaar in de schuur of op zolder hebben liggen. Veiligheidsregio Twente heeft daarom voor particulieren een mogelijkheid georganiseerd om dit vuurwerk in te leveren.

Waar en wanneer?

Verspreid over drie locaties in Twente kunnen mensen terecht om het vuurwerk in te leveren:

  • Wierden (Vijverweg 2, parkeerplaats vrachtwagens) op 29 december 2020 tussen 10 en 14 uur
  • Oldenzaal (Kleibultweg 48, Van Gils) op 29 december 2020 tussen 14.30 en 18 uur
  • Enschede (J.J. van Deinselaan 22, Diekman) op 30 december 2020 tussen 10 en 18 uur

Voor wie?

De inleverdag is bedoeld voor particulieren, niet voor professionals. Daarbij gaat het uitsluitend om consumentenvuurwerk t/m categorie F3. Dat is al het vuurwerk dat vorig jaar legaal kon worden gekocht.

Vanaf 1 december 2020 is het vuurwerk uit de categorie F3 verboden, dit omvat knalvuurwerk, knalstrengen, vuurpijlen en enkelschotsbuizen (single shots). Het F3 vuurwerk is wel in te leveren op bovenstaande data bij de inleverpunten.

Hoe?

Inwoners dienen per auto naar een inleverlocatie te komen. Hier neemt een erkend bedrijf het vuurwerk in en zal dit afvoeren. Uiteraard is alles georganiseerd met inachtneming van de coronamaatregelen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden