Lokale koopactie blijkt succesvol in Geesteren en omliggende kernen

Centrum van Geesteren
Centrum van Geesteren
Foto: George ter Horst

De winkelstraat in Geesteren is zo goed als leeg, vele bedrijven hebben de deuren tijdelijk noodgedwongen moeten sluiten.

Toch blijkt een actie om bij lokale ondernemers de inkopen te doen, iets wat in december snel op poten werd gezet, succesvol in het dorp en de omliggende kernen. Dat laten de initiatiefnemers weten.

Het idee is relatief simpel: mensen kunnen een tegoedbon voor een Geesterense onderneming aanschaffen. “Niet om bergen met goud op te halen, maar als blijk van waardering voor onder andere de (sponsor)bijdrage die veel ondernemers leveren”, licht mede-initiatiefnemer Brenda Folbert toe. Ondernemers ontvangen het geld bij aflevering van de verkochte bonnen.

Succesvol

Inmiddels zijn al 60 ondernemers aangesloten en werd voor vele duizenden euro’s aan tegoedbonnen verkocht. Er is zelfs een soort hype ontstaan en families, sportteams, carnavalsgroeperingen en het overige verenigingsleven kwamen hiervoor in beweging.

Middels een zogeheten crisisarrangement van de provincie Overijssel staat de gemeente garant voor de onderhoudskosten van het online initiatief.

Foute 500 Online Party

De succesvolle actie wordt zondag 31 januari (14-17 uur) aangevuld met een ludieke activiteit: de Foute 500 Online Party. Op deze dag zal er door de dj’s een interactieve spelshow worden georganiseerd.

Inwoners van de gehele gemeente Tubbergen kunnen bingokaarten bestellen voor 5 euro om mee te doen. Hierbij wordt de gehele opbrengst weer besteed aan tegoedbonnen van de lokale ondernemers, die overigens ook een groot onderdeel van de prijzen vormen.

Een bingokaart bestellen kan nog tot 28 januari via koopingeesteren.nl. Folbert: “Het belooft een leuke en gezellige middag te worden, waarbij interactie met de deelnemers gegarandeerd voor spektakel zal zorgen. Bingo met ‘foute muzieknummers’ vormt de rode draad van deze show. Daarnaast worden een aantal spellen, zoals een caviarace, gehouden en er zijn er meerdere bel- en winacties.

Dossier: Corona
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen