Kijkcijferrecord voor ‘slimste mens’ Emma Wortelboer

Vrijdagavond hebben bijna 3,3 miljoen mensen gezien hoe Emma Wortelboer, die opgroeide in Manderveen en tegenwoordig in Amsterdam woonachtig is, derde werd in de finale van De slimste mens.

De uitzending op NPO 2 brak alle eerdere kijkcijferrecords van de razend populaire tv-quiz. De slimste mens was ook het best bekeken tv-programma’s van de dag.

De ontknoping was enorm spannend. Bijna had Wortelboer, met haar 24 jaar meteen de jongste deelnemer ooit in de quizfinale van het programma, in een duel om de overwinning mogen vechten. Helaas wist de uiteindelijke nummer twee Andries Tunru op het nippertje nog veel punten te scoren. Zo kwalificeerde hij zich ten koste van haar, zij het met een miniem verschil.

Winnaar werd uiteindelijk zanger Rob ‘Snollebollekes’ Kemps, die bij de vraag ‘wat weet je van Willeke Alberti?’ een aantal goede antwoorden gaf en daarmee de overgebleven tijd van Tunru op nul wist te zetten.

Videoclip

De twee overgebleven finalespelers hebben inmiddels een hilarische videoclip opgenomen, met een knipoog naar Alberti’s bekendste lied ‘Samen Zijn’.

Reacties