De Kroeg uitgebreid met een lunchroom en delicatessenwinkeltje

Sinds de komst van kok Elke Tijans heeft er een kleine revolutie bij De Kroeg in Tubbergen plaatsgevonden, zodat nu ‘zelfs’ het vertrouwde cafetaria een lunchroom is geworden.

“Voor een buitenstaander lijkt het misschien best veel in relatief korte tijd, maar eigenlijk passen we telkens gewoon alleen wat kleine dingen aan. Straks, zodra het weer zich ervoor leent, gaan we meer richting barbecue-gerelateerde gerechten”, vertelt ze glimmend achter de toonbank. Over de frituurpannen en afzuigingskappen waar iedereen nog tegenaan kijkt: “Die gaan niet weg. Want als er straks weer festivals mogelijk zijn, moeten we veel patat kunnen bakken. De hapjes bij mijn eigen bedrijf Elke’s Cookworld, dat hier los van staat, zijn natuurlijk ook een blijvertje. Vooral de planken zijn populair. Mensen hoeven dan zelf niks in huis te halen en houden dus geen halve blikken eten over, om maar iets te noemen. Het is vooral heel gemakkelijk voor ze.”

Buiten, op de parkeerplaats van het bedrijf op de hoek van de Julianastraat en Hardenbergerweg, staat een grote tent om alle gasten droog te houden. De kleine kaart van het eetcafé is eveneens compleet op de schop gegaan. “Meer gericht op dagjesmensen, zoals bij ’t Oale Roadhoes al volop gebeurd. De terrassen mogen eindelijk weer open en wij willen daar ook van meeprofiteren. Qua drinken kon hier haast alles al en inmiddels ook veel wat gerechten aangaat”, licht mede-uitbater William Leemhuis toe. “Warme en koude – vooral kleinere – gerechten. Belegde broodjes, net als een schnitzel of de carpaccio. En natuurlijk een weekhap of soepje.”

Naast vooraf bereide lekkernijen biedt Tijans de mogelijkheid aan om delicatessen, zoals eigengemaakte sauzen of speciale olijven, af te halen. “Net als filet americain, kruidenboter, kipspiesjes, grillworst, gevulde broodjes en nog veel meer. Teveel om op te noemen”, vertelt ze met een grote glimlach.

Lees meer

Reacties