Nieuw waarschuwingsbord voor eendjes: “Hopelijk gaat deze langer mee…”

De eendjes van de Eeshof in Tubbergen kunnen de Hardenbergerweg weer veilig oversteken, als het verkeer tenminste op de borden let.

Het waarschuwingsbord voor de eenden is onlangs gestolen, maar een medewerker van de buitendienst van Noaberkracht heeft maandagmiddag een nieuw exemplaar opgehangen. “De oude zal wel ergens in een keet of zoiets hangen. Dat is althans waar ze meestal eindigen. Vaak is het jeugd die ze sparen als een soort stoerdoenerij”, licht teammanager van de gemeentewerf Frank Wiefferink toe. “Wat ze echter niet beseffen is dat zijzelf er voor betalen, want dat doen we met gemeenschapsgeld van ons allemaal. Hopelijk gaat deze langer mee…”

Wiefferink rekent voor dat het plaatsen van zo’n eenvoudig verkeersbord in totaal een paar honderd euro kost. “Het bord zelf zeven of acht tientjes, maar dan ben je er nog lang niet. De paal een euro of twintig, plus alle tijd en moeite; niets gaat vanzelf. Dus ik reken ook het bestellen, ophalen en het neerzetten mee. En da’s dan nog maar eentje, terwijl het jaarlijks om een veelvoud gaat.”

Lees meer

Reacties