Manderveen in de ban van het wandelvirus

De afgelopen dagen waarde er een heel andere overdraagbare aandoening dan het coronavirus door Manderveen.

Joyce de Witte van Fysiotherapie Langeveen- Manderveen en Silvia Rikmanspoel van Stap! kwamen namelijk onlangs op het idee een wandelchallenge te organiseren, zodat velen het ‘loopvirus’ onder de leden kregen. Deze wandeluitdaging ging van start op 26 april en liep door t/m 25 mei. Tien dagen lang dagelijks tien kilometer wandelen, met als doel mensen tijdens de coronaperiode in beweging krijgen en ze hiervoor inspiratie te bieden. “Het was fantastisch! We zijn echt super blij en trots op het verloop van de challenge. Vooraf zeiden we tegen elkaar dat de challenge bij 10 deelnemers geslaagd zou zijn. Uiteindelijk hebben we meer dan 240 mails ontvangen waarbij geïnteresseerden zich als groepje, alleen of als tweetal aan hebben gemeld. Het exacte aantal weten we niet, maar we schatten toch wel op zo’n 500 deelnemers.”

‘Weer of geen weer’

Vanwege de geldende coronamaatregelen was er geen gezamenlijk startmoment, dus iedereen konden zelf bepalen wanneer ze aan de wandel gingen. “Weer of geen weer, er wandelden dagelijks op verschillende tijden mensen door Manderveen. Het was geweldig de enthousiaste en blije gezichten te zien, daar doen we het voor. We zijn op een avond op pad gegaan om iedereen onderweg van mandarijntjes te voorzien, die door de plaatselijke groenteboer werden aangeboden. Deze verrassing werd erg goed ontvangen. Het is super om van alle kanten terug te krijgen hoe enthousiast men over dit initiatief, de routes en de natuur in en om Manderveen is. Er waren zelfs inwoners van Manderveen die ons vertelden dat ze op plekken hadden gelopen waar ze nog niet eerder waren geweest”, aldus De Witte en Rikmanspoel.

“Voor het pinksterweekend hebben we de deelnemers die nog niet alle routes gelopen hadden, uitgedaagd de wandelschoenen aan te doen om alsnog de laatste routes te bewandelen. Diegene die de 100 kilometers reeds hadden gelopen, werden uitgedaagd de challenge in stijl af te sluiten door de meest favoriete route nogmaals te lopen, zodat Manderveen nog één weekend een heus wandelvirusdorp werd.”

Vervolg?

Op de vraag of deze challenge een vervolg krijgt, beginnen de dames te lachen: “Wie weet, er zijn nog zoveel mooie wandelplekken in onze gemeente. We hebben ondertussen in ieder geval niet stilgezeten. Zo zijn we o.a. vanuit Manderveen 2030 bezig met de voorbereidingen op de Manderveense Wandel3daagse die als alles meezit in juli plaats gaat vinden. Er wacht ons eerst nog een andere ‘zware’, maar vooral leuk taak en dat is het kiezen van de winnaars van de foto-actie. Deelnemers deelden prachtige natuurfoto’s waarvan we ons zelf nog soms afvroegen waar ze gemaakt waren. De twee leukste, origineelste, gekste inzendingen worden beloond met een maand gratis fitness bij Fysiotherapie Langeveen-Manderveen en een gratis wandeltraining van Silvia.”

Deelnemers die alle routes nog niet gelopen hebben, kunnen uiteraard gewoon doorgaan met de wandelingen. Geïnteresseerden die de challenge hebben gemist en de tien routes alsnog graag willen ontvangen, kunnen een mail sturen naar [email protected].

Reacties