Cleophee (16) uit Italië zoekt een tijdelijk gastgezin in Twente

Eind augustus maken tientallen uitwisselingsstudenten uit de hele wereld hun droom waar door een periode ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur en gewoontes.

Zo ook de Italiaanse Cleophee, waarvoor het ‘High School Holland’-programma van Travel Active een gastgezin zoekt die deze enthousiaste student een warm thuis kan bieden tot de zomervakantie van 2022.

Wie is Cleophee?

De 16-jarige Cleophee uit Italië is een vriendelijke en actieve meid. Zo beoefent ze de sport volleybal en vindt ze het leuk om culturele activiteiten te ondernemen, zoals naar een concert of het theater gaan. Daarnaast leert Cleophee graag nieuwe talen. Zo spreekt ze naast Italiaans ook Engels, Spaans
en Frans. “Ik wil zoveel mogelijk nieuwe ervaringen opdoen! Verder hoop ik zelfstandiger te worden en te groeien als persoon tijdens deze uitwisseling.”

Benieuwd naar Cleophee? Bekijk haar profiel op deze website.

Clara en Willa over hun uitwisseling

Clara uit Italië en Willa uit de Verenigde Staten zijn sinds dit schooljaar in Nederland en hebben het hier erg naar hun zin. “Ik geniet enorm van mijn uitwisseling in Nederland en dat komt mede dankzij mijn gastfamilie. Wij doen samen veel leuke dingen en ik heb het gevoel alsof ik deel uitmaak van hun gezin,” zegt Clara. De Amerikaanse Willa vertelt dat het verblijven bij een gastgezin een bijzondere en unieke ervaring is. “Ik maak het echte Nederlandse leven van dichtbij mee. Van het koken tot de gezellige vrijdagavonden op de bank. Tegelijkertijd leert mijn gastgezin ook veel over mijn cultuur en gewoontes. Het is dus een echte uitwisseling.”

Reacties