Jan Steen opent voor hongerige eters: “Eindelijk mogen we weer”

Foto: Jan Steen

Na ruim 8 maanden dicht te hebben gezeten, kunnen de nieuwe eigenaren van Jan Steen in Tubbergen niet wachten om weer aan de slag te gaan.

“Als de laatsten in het rijtje, zo voelt het onderhand wel voor ons. De horeca is inmiddels zo goed als open. Alleen wij, met een zelfbedieningsconcept, mochten nog niet. Da’s wel balen”, biecht Wouter Weideman op. Zijn schoonvader Wim van Mook beaamt het gelijk. “In mijn 40 werkjaren heb ik nog geeneens 8 dagen stilgezeten, laat staan ooit zó lang. Iedere keer schoof het op. Eerst was het Kerst, toen maart/april en nu zitten we alweer middenin de zomer.”

Lunchen

Maar zaterdag 26 juni gaan de toegangsdeuren definitief van het slot voor gasten. Het bedrijfsconcept blijft zo goed als hetzelfde, met het enige verschil dat er van woensdag t/m zondag tevens een lunch geserveerd wordt. “De eerste keer is dan donderdag 1 juli aanstaande, van 11 tot 16 uur. En alle donderdagen t/m de zondagen natuurlijk ons befaamde buffet, zoals het voor de gedwongen sluiting ook al het geval was”, licht Wim toe. “Eindelijk mogen we weer.”

Flammkuchen, ‘soep om te janken’ en Brabantse gehaktballen staan bijvoorbeeld op de gloednieuwe lunchkaart. Wim’s vrouw Jolanda en dochter Michelle: “Dat lunchen tussen de middag moet écht iets speciaals worden. Met betere koffie om te beginnen. Maar sowieso veel meer aandacht voor de kleine honger. Mensen moeten zeggen: ‘goh, dat had ik hier niet verwacht’. We staan natuurlijk bekend om het massale gebeuren in de avonduren, maar we willen ons op de overige tijdstippen ook onderscheiden van andere horecabedrijven.”

Integratie in dorp

Integreren in de Tubbergse samenleving is prima te doen, vertellen de voormalige zuiderlingen enthousiast. De twee gezinnen, inclusief jongste telg Wim junior, zijn in afgelopen maanden vanuit Brabantse plaats Helvoirt naar Twente verhuisd. “We gaan naar de bakker, groenteboer, slager enzovoorts. Overal leven ze met ons mee en krijgen we een warm welkom. Ik kom net van Kapper Huub af en die had ook nog wat tips”, aldus Wouter. “Lekker gemoedelijk gaat het hier. Geen gekke dingen.”

Jongste zoon Lucas is intussen lid van plaatselijke voetbalclub TVC’28 geworden. “Afgelopen week ben ik geslaagd voor m’n opleiding, dus in de teamapp werd ik volop gefeliciteerd. Super om zo bij de groep te mogen komen. Het spelregelbewijs dat ik voor de voetbal moest halen is ook al binnen.”

Personeel gezocht

De eigenaren van Jan Steen zoeken nog een aantal helpers (vanaf 16 jaar) in de keuken en bediening. Wim senior: “Als ze maar van aanpakken weten, da’s het belangrijkste in de horeca.”

Dossier: Corona
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen