“Mensen denken dat we ruzie hebben, maar dat is helemaal niet zo”

Savannah Makkinga en Sharbel Kawria
Savannah Makkinga en Sharbel Kawria
Foto: Mark Mensink

Nee, er is totaal géén sprake van haat en nijd tussen Pizzeria Italia en Sushi Tubbergen.

Savannah Makkinga en Sharbel Kawria moeten er eigenlijk een beetje om lachen, maar ze willen die hardnekkige dorpsroddel ook graag snel uit de wereld helpen. “Laatst stond er een heel leuk en grappig stukje op Tubbergen.Nieuws.nl over onze rivaliteit, wat trouwens geeneens zo mag heten. We zijn buren en op social media zaten we elkaar een beetje uit te dagen over wie het beste eten heeft”, vertelt eigenaresse Savannah namens de sushizaak. “Hij en ik zitten gewoon op dezelfde golflengte qua humor en zijn allebei redelijk jonge ondernemers in de horeca, dus zo is het ontstaan. Niets meer dan dat.”

Sterker nog, de Enschedese Sharbel heeft onlangs zelfs eens een dagje meegeholpen bij zijn buurvrouw. “Super leuk – zeg ik eerlijk. Anders dan normaal. Sushi rollen, bij de kassa, later schoonmaken; dat soort werkzaamheden. Op een zaterdag was dat”, zegt hij. “Mensen denken dat we ruzie hebben, maar dat is helemaal niet zo. Als één persoon dat vraagt, valt het nog mee. Maar een heel aantal mensen vroeg me dat. Of hadden dat ergens zo gehoord… Tja, wat doe je eraan?”

Beiden zeggen afgelopen tijd echt door vele Tubbergenaren omarmt te zijn, nieuw in het dorp als ze zijn. “Geregeld moet ik aangeven dat we totaal uitverkocht zijn”, glimlacht Savannah. Sharbel: “Bij ons gaat het eveneens zeer voorspoedig. Vooral in het weekend is het heel druk. Ik heb de zaak vorig jaar kunnen overnemen van de vorige eigenaar, waarvoor ik toen nog werkte. Een mooie kans, die ik toen meteen greep.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen