‘De Tutenberg het liefst omvormen naar energieneutraal miniparkje met 25 huisjes’

Robert ter Horst, de nieuwe eigenaar van camping De Tutenberg bij Vasse, heeft de toekomstplannen voor dit bedrijf ontvouwd.

Hij geeft aan het liefst te willen afschalen naar 25 luxe natuurhuisjes en noemt dit plan A. Zijn alternatief, plan B, is 18 chalets en 110 campingplaatsen. “Het bestaande bestemmingsplan heractiveren met chalets en glamping kan ook, maar er is veel aanbod in dit segment. Liever kwaliteit boven kwantiteit.”

Dat er iets moet veranderen, staat volgens Ter Horst als een paal boven water. “De camping is de afgelopen 10 jaar verliesgevend geweest. Er komen nu Campereigenaren langs die 15 euro per nacht te duur vinden. Het is net als bij boeren: Wil je dat ie minder koeien melkt, dan betaal je meer per liter. Maar verlang je wel toegevoegde waarde. De burger wil van alles, maar de consument weigert er voor te betalen. Dat kan natuurlijk niet.”

Volgens hem zijn zowel de gemeente Tubbergen als de provincie Overijssel hier enthousiast over. Ter Horst verwacht dat de plannen in 2024 gereed zullen zijn.

Reacties