Actiegroep voor behoud Twents landschap zoekt vrijwilligers

Foto: Alwie Olde Hanter

Stichting Behoud Twents Landschap (SBTL) is op zoek naar zogeheten landschapsambassadeurs en natuurliefhebbers in de regio’s Tubbergen en Oldenzaal.

SBTL is een non-profit organisatie welke uitsluitend draait op giften en sponsoring. Na oprichting in 2018 is het uitgegroeid tot gesprekspartner voor overheden, natuurorganisaties en grondeigenaren. De bestaande club vrijwilligers is in touw om het behoud en herstel van het Twentse landschap en haar unieke biodiversiteit uit te dragen en na te streven. Naast regionale teams van landschapsambassadeurs werken ze ook met diverse project- en stuurgroepen, bijvoorbeeld waar het gaat om het omstreden windbeleid.

De vrijwilligerstaak bij SBTL is naar eigen wens in te vullen, maar niet geheel vrijblijvend. “Je hebt hart voor het landschap en bent gemotiveerd om voor haar op te komen. Je gaat een goed gesprek niet uit de weg maar onderstreept onze visie dat we vanuit verbinding en bewustwording werken. We maken ons druk, maar we maken géén ruzie. Binnen jouw regio signaleer je aantastingen en bedreigingen rondom natuur en landschap en maak je dat bespreekbaar bij de partners in het veld. Waar mogelijk treed je in gesprek met diverse partijen en probeer je onze doelstellingen voor het voetlicht te brengen. Niets doen is geen optie.”

Aanmelden en meer informatie opvragen kan via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen