Ime Veldhof pakt goud op mbo-NK’s, Britt Derkink brons

Eindelijk kon het weer: schitteren in de finalewedstrijden van Skills The Finals – de Nederlandse kampioenschappen voor het mbo.

Ime Veldhof uit Albergen wist op de eerste plek te eindigen met het CNC frezen, kapster Britt Derkink uit Geesteren werd derde. Na maanden van intensieve trainingen en een meerdaagse finale mogen zij zich met trots kampioenen van Nederland binnen hun vakgebied noemen.

Recordoogst

Hun school ROC van Twente mocht in totaal 7 gouden, 6 zilveren en 8 bronzen medailles in ontvangst nemen. Het is nog niet eerder voorgekomen dat een school zoveel medailles oogst op een landelijke wedstrijd.

“Dit is ongekend! We verwachtten wel een aantal medailles te halen, maar zoveel… Ik ben onwijs trots op ons team”, zegt teamleider Natasja Bosvelt. Ook John van der Vegt, voorzitter van het College van Bestuur en tevens bestuurslid van WorldSkills Netherlands, is trots op het getoonde vakmanschap. “Twente heeft zich weer bewezen als topregio vol vakmanschap. En uitstekend in samenwerking. Want deze studenten speelden het klaar met hulp van bedrijven, opleidingen en docenten die voor ze klaar stonden.”

Reacties

Cookieinstellingen