Watermolens Bels en Frans dragen steentje bij aan wereldrecord

Het 90-jarige bestaan van Landschap Overijssel is bij de watermolens van Bels en Frans in Mander gevierd met een geslaagde bijdrage aan de landelijke wereldrecordpoging ‘meeste molens draaien’.

Hier was ook de Commissaris van de Koning in Overijssel, Andries Heidema, als beschermheer van het jubileumjaar bij aanwezig.

Wereldrecordpoging

Dit jaar bestaat het Gilde van Vrijwillige Molenaars 50 jaar. Daarom is vandaag een wereldrecordpoging gedaan om zoveel mogelijk molens tegelijkertijd te laten draaien; van 11 tot 12 uur draaien er landelijk zo’n 600 molens.

En vanuit Landschap Overijssel doen o.a. de Twentse molens mee. Heidema: “Molens horen bij Nederland. Molens horen ook bij Overijssel. Enorme waardering daarom voor organisaties als Landschap Overijssel, die met de inzet van veel vrijwilligers, onze molens draaiende houden.”

’90 jaar en nog lang niet klaar’

Er staan bij Landschap Overijssel dit jaar allerlei activiteiten op de planning, zoals een boekpresentatie en verschillende muziek- en theatervoorstellingen in het landschap. “Maar ons werk is nooit klaar”, aldus directeur Michael Sijbom van Landschap Overijssel. “We hebben decennialang roofbouw gepleegd op onze natuur met alle gevolgen van dien; verdroging, verzuring en een forse afname van onze soortenrijkdom. Een forse inhaalslag is nodig! Elke vierkante meter natuur die we kunnen redden, is winst is voor onze hele samenleving.”

Reacties

Cookieinstellingen