Jules Lucas – Homoseksuele koe

Een column van architect Jules Lucas.

Janet Museveni, de vrouw van de president van Oeganda, heeft in een toespraak het bewijs geleverd: als homoseksualiteit echt zou bestaan, dan zouden er ook homoseksuele koeien moeten bestaan. Die zijn er niet, dus bestaat homoseksualiteit niet. De First Lady zei dat in een toespraak tot de bisschoppen van Oeganda en de Angelicaanse kerk steunt het streven van de regering van Museveni om Oeganda homo-vrij te maken. In dat kader kan een actieve homo levenslang worden opgesloten. Iets te laf opsteken van je hand en ‘haai’ zeggen kan een vrij dodelijke actie zijn in Oeganda.
In de media wordt opgeroepen jacht te maken op homo’s en dat beleid wordt door de kerk van harte gesteund. Hebben ze daar niet wat grotere problemen om op te lossen. Iets van ebola, marburgvirus, waterputten voor schoon water, fatsoenlijk onderwijs, zwarte piet, om maar een paar zaken te noemen.
Ik heb mevrouw Museveni even gegoogled en ik snap meteen haar vergelijking met een koe.
Overigens is er in het dierenrijk bij iets van 1.500 soorten homoseksueel gedrag waargenomen, maar een studie daarnaar zal de first lady wel te ver gaan. Dit oordeelt wat lekkerder.
Bioloog Kees Moeliker, verbonden aan het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam, heeft in 2003 zelfs de Ig Nobelprijs (eerst lachen, dan nadenken) ontvangen voor zijn studie naar het homofiele, necrofiele gedrag van mannelijke eenden.
Ja, mevrouw Museveni, het kan soms een beetje doorslaan, maar houdt u zich in Oeganda in vredesnaam bezig met belangrijker zaken!
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden