Boete voor onafgedekte messen aan landbouwvoertuig

Foto: Politie

De politie heeft aan het eind van de middag een chauffeur staande gehouden die de messen van zijn voer-mengwagen niet op een juiste manier afgedekt had.

Vanmiddag rond 17.55 uur troffen agenten nabij de Kroezeboom in Fleringen een rijdend landbouwvoertuig aan waarbij nog scherpe uitsteeksels aan de voorkant zichtbaar waren. “Levensgevaarlijk voor fietsers of voetgangers als die daar onverhoopt mee in aanraking zouden komen”, legt jeugdagent Nathalie Hofstee uit. “Je moet er niet aan denken wat er dan gebeurt.”

De bestuurder van het voertuig is bekeurd door de politie en kan een boete van – vermoedelijk – €230 tegemoet zien vanwege de onveilige situatie. Hij mocht overigens daarna wel doorrijden, met de boodschap dat het euvel zo snel mogelijk verholpen dient te worden. Hofstee: “Die machine laat je niet aan de kant van de weg staan, dus we hebben hem verder laten rijden. Zo’n metalen afdekplaat heb je namelijk ook niet 1-2-3 opgehaald. Vandaar de afweging en de beslissing om het zo te doen. Het kon even niet anders.”

Reacties