Voorwaardelijke celstraf voor diefstal aanhangwagen in Mander

Foto: Redactie

Een 32-jarige man uit Westerhaar-Vriezenveensewijk is vanmorgen bij verstek veroordeeld voor het ontvreemden van een kleine aanhangwagen, omstreeks 18 augustus vorig jaar.

Een man uit Mander heeft rond 19 augustus 2016 aangifte gedaan van de diefstal van zijn aanhanger, die hij uitgeleend had aan een zwager. Op aan- en verkoopwebsite Marktplaats vond hij die nog bijna dezelfde dag terug, althans eentje die er sterk op leek. De politie heeft daarop buurtonderzoek gedaan rond de woning van Alexander R. en zijn vriendin, ook vanwege de bij de advertentie geplaatste foto’s waarop enige uiterlijke kenmerken van o.m. de schutting duidelijk zichtbaar waren. In hun tuin troffen ze een soortgelijke aanhangwagen aan als degene die gestolen was.

De verdachte was weliswaar voorafgaand aan de rechtszitting aanwezig in het rechtsgebouw te Almelo, hij maakte zich uit de voeten voordat zijn zaak inhoudelijk aanving. Het nog voortijdig aangevraagde uitstel van de rechtszaak kwam hiermee te laat, oordeelde politierechter Sandra Huisman al.

Hoewel rechter Huisman de strafeis van officier Michael de Waard aan de milde kant vond, ging ze verder wel volledig mee in zijn requisitoir.¬†Voor heling was volgens haar te weinig bewijs, voor diefstal wel. “De verdachte heeft geen plausibele verklaring weten te geven voor de aanhangwagen in zijn achtertuin.” Alexander R. kreeg zodoende een voorwaardelijke celstraf van 7 dagen opgelegd, met een proeftijd van 3 jaar.

Wat ook meewoog bij de uitspraak, was een eerdere veroordeling wegens diefstal. In 2015 kreeg R. hiervoor een taakstraf van 20 uur opgelegd. Het is onbekend of hij deze heeft uitgevoerd.

De aanhanger, zie hieronder een foto ervan, kan wat de rechtbank betreft terug naar de rechtmatige eigenaar – voor zover dit nog niet al het geval is.

De gestolen aanhangwagen (links)

Reacties