Doodsbenauwde koeien van Albergse boer breken uit na vuurwerkknallen

Foto: Wikipedia

Bij een veehouder aan de kernrand van Albergen zijn afgelopen week ’s nachts de koeien uitgebroken, doordat ze schrokken van vuurwerk dat in het dorp werd afgestoken. De politie wijst daarom mensen, en met name jongeren, erop dat het afsteken van dergelijke knallers niet toegestaan is.

Het is ook niet de eerste keer dat zoiets gebeurt, aldus de politiemensen. “Zoals jullie allemaal weten, duurt het nog 8 maanden voordat het weer Oud en Nieuw is. Toch krijgen wij de laatste tijd weer meldingen dat men vuurwerk afsteekt. Buiten het feit dat het niet is toegestaan, hebben mensen en dieren last van de harde knallen.” Zo is afgelopen week een boer uit Albergen een paar uur in de nacht bezig geweest om zijn runderen weer in bedwang te krijgen, doordat deze de benen genomen hadden na het afsteken van vuurwerk.

De boer is boos en de agenten wijzen de onbekend gebleven daders voor hun wangedrag. “Besef je dat wanneer je vuurwerk afsteekt in de buurt van dieren, dat deze kunnen uitbreken. Dit zorgt voor gevaarlijke situaties op het land en op de openbare weg. Jij zult maar net rijden op de weg, waar een in paniek uitgebroken groep runderen de benen genomen heeft”, zo laat de politie in een bericht weten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen