Ernstig zieke vrouw uit Tubbergen schuldig aan bedrog, maar ontloopt straf

Foto: Redactie

Een 44-jarige vrouw, woonachtig te Tubbergen, is vanmiddag in de rechtbank van Almelo schuldig bevonden aan flessentrekkerij in vereniging. Zij hoeft echter geen taakstraf uit te voeren of naar de cel, aangezien ze ernstig ziek is.

De politierechter achtte wettig en overtuigend dat de dame samen met haar man in januari 2015 een vijftal telefoonabonnementen heeft afgesloten, om vervolgens de meegeleverde telefoons te verkopen zonder voor de abonnementen te betalen. Dit zou ze blijkens haar eigen verklaring hebben gedaan vanwege geldproblemen. Nog datzelfde jaar werd er borstkanker geconstateerd en in 2016 botkanker, waardoor zij volgens een doktersverklaring nog maar 50% overlevingskans heeft. Bovendien lijdt ze aan een hartkwaal en diabetes. Vanwege de medische problemen ligt en zit ze ongeveer de hele dag, zo verklaarde een gezinshulp.

Hoewel de rechter oordeelde dat ze schuldig is aan de feiten en ze dit zelf ook toegaf in haar verklaring, krijgt de vrouw – gelet op de ernstige gezondheidstoestand waarin ze verkeert – geen straf opgelegd. De reclassering, die haar onderzocht, adviseerde dit al.

De Tubbergse was zelf niet aanwezig bij de rechtszitting. Afgezien van een CJIB-boete was dit de eerste keer dat ze in aanraking kwam met Justitie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen