Est veroordeeld wegens diefstal van benzine en snoep in Langeveen

Foto: Redactie

Een 40-jarige man uit Estland is vanmiddag in de rechtbank van Almelo veroordeeld voor het stelen van snoep en benzine bij een tankstation in Langeveen.

Op 19 februari jongstleden werd Janek T. betrapt op het tanken van brandstof en in zijn tas stoppen van snoepgoed, zonder dit bij de kassa af te rekenen. “Dat blijkt ook uit camerabeelden”, wist politierechter Ben Hendriks. Bovendien verklaarden 2 getuigen, waaronder de kassière, tegen de politie dat T. zich uitermate vreemd gedroeg. “Ik vind bewezen dat hij niet kon betalen of dit niet wilde”, aldus officier van justitie Naoual Amraoui.

T. was op de bonnefooi naar Amsterdam geweest en overnachtte hiervoor in zijn auto. Naast 2 kinderen bij zijn huidige vrouw in Finland en 2 zoons bij een voormalige echtgenote, was de man blijkens zijn eigen verklaring ook nog vader van 3 geadopteerde kinderen. Zijn inkomen zou komen uit de handel in diverse spullen.

Tegenover agenten bood de verdachte, na zijn arrestatie, zelfs aan om hen met enkele kilo’s drugs te betalen om zodoende onder een aanklacht uit te kunnen komen. “Dat leek me wel grappig”, zo las mr. Hendriks uit zijn verklaring voor. De rechter kon er echt niet om lachen en veroordeelde de Est, overeenkomstig de eis van het Openbaar Ministerie, tot het betalen van een geldboete van €350 – te vervangen door 7 dagen hechtenis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen