Politie ingezet tijdens spreekbeurt op Mariaschool Langeveen

Bo Hofhuis en Ike Oude Nijeweeme hadden gisteren de dag van hun leven, toen 2 agentes op hun school een bezoekje kwamen afleggen.

De meiden, beide leerling aan de Langeveense basisschool, hebben voor de klas een voordracht hielden over de politie. Hiervoor kwamen 2 agenten langs om te vertellen over hun praktijkervaringen en ze lieten de uitrusting, zowel hen persoonlijk als in de auto, zien aan de kinderen van de klas. “Ze hadden een hele PowerPoint-presentatie gemaakt, informatie en de geschiedenis van de politie opgezocht”, vertelt wijkagent-in-opleiding Nathalie Hofstee. “Tijdens de spreekbeurt zaten we achterin en vervolgens, toen we een seintje kregen, stapten we naar voren om zelf e.e.a. uit leggen over ons werk. Later, buiten voor de school, lieten we onze politiewagen zien.”

De leerlingen mochten ook vragen stellen aan de politiebeambtes. “Dat is altijd erg leuk, want kinderen zijn heel puur”, lacht Hofstee. “Of we weleens boeven vangen, of we weleens geschoten hebben, ik zou haast zeggen ‘de vragen die we altijd krijgen’. Maar heel fijn om zo’n direct contact te hebben.”

Met de gegeven presentatie, de naar voren gebrachte informatie en daarbij nog de enerverende ervaring nadat ze de politie via social media hadden uitgenodigd zat het – gezien de einduitslag – wel goed: Bo en Ike kregen maar liefst een 9 als cijfer van meester Nieck Nijhuis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen