Dieven op roverspad gebruiken sluwe truc met takjes tegen de voordeur

Lege plekken i.p.v. decoratieve tuinornamenten
Lege plekken i.p.v. decoratieve tuinornamenten
Foto: Anoniem

Veel mensen zijn op vakantie, maar dieven niet… Met zulke waarschuwingen probeert de politie – soms tevergeefs – vakantiegangers erop attent te maken dat de zomermaanden, als bijna iedereen weleens een paar dagen weg is, bij uitstek voor inbrekers en ander gespuis de tijd is om toe te gaan slaan.

Afgelopen nacht waren in elk geval op 2 adressen in Tubbergen rovers bezig, zij het dat ‘maar’ wat tuinspullen meegenomen zijn. Het gaat daarbij om een gietijzeren bloempot aan de Fagot en aan de Uelserweg om 2 decoratieve tuinornamenten van elk 40 cm hoog.

Takjes

Ook maakt een inwoner van hetzelfde dorp gewag van – vermoedelijk – Oost-Europeanen die op slinkse wijze proberen te achterhalen of mensen in deze vakantieperiode al dan niet thuis zijn. “De buren zijn op vakantie, dus dan let je automatisch wat meer op. Er stopte daar een busje. Ik dacht eerst nog dat het een bezorger was, maar zag daarna dat er een Roemeens kenteken op de wagen zat”, aldus de man. “Ik zag dat ze takjes tegen de voordeur zetten, vermoedelijk om daarmee te bepalen of de bewoners op pad zijn en daarna in te breken.” Hij waarschuwde de politie nog, maar de verdachte personen werden niet meer in de buurt aangetroffen. De takken zijn al weggehaald en andere buren zijn op de hoogte gebracht van het voorval.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen