Jonge knapen uit Manderveen vrijuit na schade aan taxibus

Foto: Rob Filart

Justitie heeft besloten een groep jongens uit Manderveen niet te vervolgen voor het vernielen van een busje, waarmee ze inmiddels bijna 1 jaar geleden na een uitgaansavond naar huis zijn gebracht.

In de zaterdagnacht van 29 op 30 oktober 2016 kreeg de chauffeur van een taxibus, Rob Filart, het om onduidelijke redenen aan de stok met een groepje jonge Manderveners die hij eerder die avond had weggebracht naar Bays in Reutum en later er ook weer vandaan had gehaald. Blijkens foto’s die de ochtend erna zijn gemaakt, is er sprake van schade aan de bus.

Beide partijen spreken elkaar na het voorval tegen. Filart zei destijds bedreigd te zijn en gaf aan dat de bus vernield is door zijn passagiers, terwijl die jongelui juist spreken van een ‘doorgedraaide chauffeur’ die zelfs op hen inreed.

Oproep door politie

Nadat er door Filart aangifte van moedwillige vernieling was gedaan en de politie had achterhaald wie er tijdens het desbetreffende ritje in de bus heeft gezeten, kregen die jonge knapen stuk voor stuk een ‘uitnodiging’ in huis om op het politiebureau in Oldenzaal te verschijnen en daar een verklaring af te leggen.

Hoewel uit de stukken van het OM niet exact blijkt om welke reden(en) er geen vervolging tegen de 16- en 17-jarige verdachten wordt ingesteld, geven diegenen aan dit in elk geval wel als een morele overwinning te zien. “We werden toen helemaal de grond in gestampt, terwijl we niet schuldig waren. Dan is het ook wel net zo eerlijk dat nu voor iedereen duidelijk wordt dat we niks verkeerd hebben gedaan en vrijgesproken zijn.”

Schade

Taxichauffeur Filart geeft aan nog niet op de hoogte te zijn van de beslissing die het OM over deze zaak heeft genomen. De kosten van de schade waren volgens hem ongeveer €1.500, iets wat hijzelf opgehoest heeft. “Tegen zulk vandalisme kun je je niet verzekeren, dus vandaar dat ik het zelf betaald heb”, legt Filart uit.

Lees verder

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen