Jan en Johnny bij huis opgehaald voor hun laatste uitruk

Jan Olde Hampsink en Johnny Steffens hesen zich afgelopen week voor een laatste keer in hun uitrukpak na respectievelijk 40 en 35 jaren van parate dienst.

Afgelopen donderdag omstreeks 20.15 uur openden alle roldeuren van de brandweerkazerne in Tubbergen. Alle 4 de wagens rukten uit, volledig bemand. Dit keer niet om brand te blussen, maar om 2 van hun langst dienende krachten op te halen voor een laatste rit. Het korps nam zo op informele wijze afscheid van deze mannen, die vele jaren hebben klaargestaan voor eenieders veiligheid.

Als verrassing werden Jan en Johnny van huis opgehaald door de collega’s van de vrijwillige brandweer om mee uit te rukken naar een in scène gezette brand. Hun uitrukpak was meegenomen uit de kazerne en Jan en Johnny trokken het voor de laatste keer aan om het hun brandweercollega’s op pad te gaan. Het was vervolgens aan hen om de gecontroleerde brand, in een container met schoon hout, voor een laatste keer af te blussen. Onder de indruk van het gebeuren en met een grijns van oor tot oor gingen de mannen de strijd met de ‘rode haan’ aan. Vakkundig werd er opgetreden en nadat de laatste rook en stoomwolken opgetrokken was, werd het spandoek voor hen zichtbaar waarmee ze bedankt werden voor hun inzet en vriendschap. Natuurlijk werd de inzet op informele wijze geëvalueerd en daarna ging het uitrukpak voor echt de allerlaatste keer uit, toen ze terug in de kazerne waren. Een waardig en ook emotioneel moment, want brandweerman of -vrouw is men voor het leven.

Nieuwe aanwas

Zo verlaten 2 gezichtsbepalende brandweerlieden de actieve dienst. Maar niet zonder zelf eerst gezorgd te hebben voor nieuwe aanwas. Met name Jan Olde Hampsink heeft veel werk verzet door het stimuleren van jonge mensen uit de gemeente om zich aan te melden voor de vrijwillige brandweer. Voor hen gaat in november het inwerktraject van start. De brandweer is uiteraard bijzonder verheugd met deze aspirant-leden, maar in de toekomst zullen er door natuurlijk verloop constant uitbreiding nodig zijn om het korps op sterkte te houden. Mensen die het avontuur aan durven te gaan en bereid zijn om voor hen die het onheil treft het verschil te maken, daar is het korps Tubbergen naar op zoek. Kijk eens op www.brandweertubbergen.nl voor verdere informatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen