Voorwaardelijke celstraf voor Praxis-winkeldief die geweld gebruikte

Beeld beveiligingscamera Praxis
Beeld beveiligingscamera Praxis
Foto: Redactie

Een mishandeling, een achtervolging en vervolgens een burgerarrestatie. Het leek het Wilde Westen wel, begin vorig jaar in Tubbergen. Klaas S., de winkeldief die in Albergen kon worden gearresteerd, is vanmorgen veroordeeld tot 3 maanden voorwaardelijke celstraf.

Hoewel een winkeldief door kordaat optreden van 2 Tubbergenaren die toevallig in de buurt waren op het moment dat hij het hazenpad wilde kiezen, in de kraag kon worden gevat, kreeg de desbetreffende persoon vanmorgen voor de rechtbank in Zwolle alleen een voorwaardelijke straf opgelegd. Wel moet hij zich aan bepaalde aanwijzingen van de Reclassering houden.

Op 27 januari 2016 zou de 28-jarige S. de Praxis in Tubbergen zijn binnengestapt om er – zonder te betalen – weer vandoor te gaan met enkele winkelwaren. Hij werd hierbij echter betrapt en buiten de zaak bedreigde de in Bruchterveld wonende man een andere persoon. Daarna reed hij er in een Citroën vandoor, waarbij die ander aan zijn schouder gewond raakte. Enkele mannen uit Tubbergen zagen dit voorval en zetten daarop de achtervolging in.

Destijds werden de heldhaftige burgers die direct in actie kwamen door de politie in het zonnetje gezet vanwege hun moedige inzet.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen