Hardleerse man uit Tubbergen rijdt 2 keer in 1 nacht met drank op

Foto: Politie Tubbergen

Een koppige Tubbergenaar heeft de politie in de nacht van dinsdag op woensdag een hoop werk bezorgd. De man werd in mum van tijd tweemaal betrapt op het rijden onder invloed en zonder rijbewijs.

De politie kwam de man rond 00.30 uur op het spoor na een kentekencontrole op de Ootmarsumsestaat in Almelo. Uit gegevens in het systeem van de politie bleek dat de bestuurder van de auto in kwestie mogelijk rondreed met een ongeldig verklaard rijbewijs.

Na de 43-jarige Tubbergenaar langs de kant hebben gezet, viel het de politie direct op dat de man gedronken had. Een blaastest afnemen lukte zelfs al niet meer, waarna hij meegenomen werd naar het politiebureau.

Op het bureau blies de man 545 Ug/l, waar 220 Ug/l is toegestaan. Hierna werd de man gesommeerd niet meer in de auto te stappen en met het rijverbod op zak een taxi te nemen.

Koppig

Anderhalf uur later, om 02.00 uur, zagen agenten dezelfde man opnieuw door Almelo rijden. Hij werd aangehouden en blies bij een nieuwe blaastest 485 Ug/l. Nog steeds boven de limiet. Hierop is besloten de auto van de man in beslag te nemen.

De Tubbergenaar heeft een proces-verbaal gekregen vanwege 2 keer rijden onder invloed, 2 keer rijden met een ongeldig rijbewijs en 1 keer het negeren van een rijverbod.

De auto bleek overigens niet op naam te staan van de Tubbergenaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen