Woertman al voor de derde keer getroffen door brand

Jos Woertman moet er haast om lachen, zoveel ellende heeft hij al meegemaakt. Inmiddels is zijn bedrijf voor de derde keer getroffen door brand.

Volgens de bevelvoerder van de brandweer kregen zij vannacht omstreeks 03.36 uur de eerste melding binnen. Bij aankomst viel er al niets meer aan het pand, waarin naast Woertman Natuursteen ook TST Montage was gevestigd, te redden. De brandweerman denkt dat in het laatstgenoemde bedrijf de brand ontstaan is. “De wind stond ook die kant op, vandaar dat het makkelijk kon overslaan op Woertman.”

De gunstige windrichting heeft vermoedelijk ook autobedrijf JOL meer onheil bespaard. Nu heeft alleen een enkele auto wat schade opgelopen, maar is er verder niets ernstigs aan de hand. De eigenaar, Jan Oude Luttikhuis, is daar uiteraard erg blij mee.

Derde keer

Bij Woertman, een bedrijf in grafmonumenten en andere natuurstenen producten, is volgens eigenaar Jos Woertman intussen al voor de derde keer brand uitgebroken. “Beide keren waren we er op tijd bij. De eerste keer in hetzelfde pand als wat nu afgebrand is. De tweede keer aan de overkant. Dat ging vanzelf uit. En nu dit weer. Het is alsof de duvel ermee speelt”, zegt Woertman.

‘Gewoon door’

Opmerkelijk genoeg zijn beide bedrijven aan weerszijden van de straat gevestigd alsook op andere locaties (bijvoorbeeld in Almelo en Geesteren) en liggen mede daardoor de bedrijfsactiviteiten niet stil. Woertman: “We zijn vooral veel administratie kwijt door deze brand.”

Woertman had het nu afgebrande bedrijfspand toevallig vorig jaar nog laten taxeren. Hij schat dat de schade vele tonnen beloopt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen