Dappere omstanders redden meisje na aanval door agressieve hond

Foto: CC0

Tot grote schrik van haar ouders en dappere omstanders is gisteravond in de omgeving van de Huyerenseweg in Tubbergen een meisje door een agressieve hond gebeten.

De hond wist door nog onbekende oorzaak te ontkomen, doorkruiste een maïsland en stormde op de verbouwereerde meid af. Volgens wijkagent Bas Kuiphuis, die samen met collega’s op de melding afkwam, was haar onderbeen behoorlijk toegetakeld door de aanval. “Ze is ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel en laater naar het ziekenhuis overgebracht, waar ze hechtingen kreeg en gisteravond nog een operatie moest ondergaan. Gelukkig is ze inmiddels weer thuis.”

Hond afgemaakt

Met de agressieve blaffer liep het minder goed af en werd met een spuitje afgemaakt. “De eigenaar was ook gebeten in zijn onderarm”, weet agent Kuiphuis. “Hij was enorm boos op zijn hond en wilde ‘m meteen al doodmaken. We hebben hem ervan kunnen overtuigen de humanere weg te kiezen en hebben een dierenarts ingeschakeld.”

Redding

Kuiphuis deelt een pluim uit aan de mensen die het kind wisten te redden, nadat ze al gebeten was. “Dat was maar goed ook, want je weet niet hoe het anders afgelopen zou zijn.” Wat hem betreft zijn er alleen maar slachtoffers te betreuren in dit verhaal. “Het jonge slachtoffertje natuurlijk, maar ook de baas en zijn hond. Die kreeg een soort tweede kans en was al eens uit huis geplaatst, bij z’n vorige eigenaar. Een soort resocialisatie-traject. Helaas heeft het niet zo mogen zijn.”

Reacties

article
60198
Tot grote schrik van haar ouders en dappere omstanders is gisteravond in de omgeving van
https://tubbergen.nieuws.nl/politieberichten/20180609/meisje-gewond-hondenbeet-omstanders-redden/
2018-06-09T10:31:29+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/332/2018/06/09103109/animal-bark-black-wallpaper-2238.jpg
1-1-2