Man (29) verdacht van aanranding buurmeisje in Albergen

De 29-jarige K. uit Tubbergen is vanmorgen voor de rechtbank in Almelo verschenen vanwege een mogelijke aanranding in Albergen.

Op 13 juni 2017 waren er een aantal kinderen aan het spelen achter de toenmalige woning van de verdachte. Volgens hem waren ze op een gegeven moment wat ruw aan het ravotten en zette hij ze toen achter de poort. Hierbij bleef zijn destijds 16-jarige buurmeisje achter. De verklaringen lopen daarna uiteen.

Het meisje beschuldigt de man ervan haar een zoen te hebben gegeven en een ‘tik op de billen’. Hij ontkent dit ten stelligste en zegt dat hij haar alleen maar omarmde.

De ex van K. beweerde bij de politie dat hij vaker zulke dingen, het tegen de billen slaan van vrouwen, deed. Hijzelf, inmiddels woonachtig in Tubbergen, verdenkt haar ervan hem erin te willen luizen. Samen hebben ze een zoontje.

Eis

Wat het OM betreft is het echter volledig ongeloofwaardig dat iedereen onder één hoedje speelt om K. een hak te zetten, iets wat hij liet doorschemeren. Vanwege de minderjarigheid van de betastte meid aan de ene en het nagenoeg schone strafblad van verdachte aan de andere kant, komt de officier van justitie tot een strafeis van 80 uren werkstraf.

Verdediging

Als een ‘manipulatieve en onbetrouwbare leugenaar’, zo wordt volgens advocaat Jan Willem Bosman zijn cliënt in delen van het dossier neergezet. “Kennelijk is het in een strafzaak als deze van belang hoe een ex over je denkt…” Het geven van een kus op de wang is wat hem betreft nog geen ontuchtelijke handeling, zelfs niet als deze ongewenst is. Bosman: “Denk aan de kleffe zoen van een oude tante in je jeugd. Vies en nat, maar dat is nog geen aanranding.”

Op 19 juli zal er een uitspraak volgen.

Reacties