Rechter matst drugsverslaafde Tubbergenaar

Foto: Mark Mensink

De politierechter heeft een 32-jarige man uit Tubbergen veroordeeld tot 240 uren werkstraf en een voorwaardelijke celstraf van acht weken, met een proeftijd van drie jaar.

De drugsverslaafde Tubbergenaar werd op 4 april jongstleden in zijn woonplaats staande gehouden door de politie, die vervolgens in een opbergvak van z’n scooter zo’n 38 gram amfetamine aantrof. Op dat moment zat hij in nog de proefperiode van een eerdere veroordeling in 2016. Daarvoor heeft de man destijds enkele maanden vastgezeten. Bovendien kreeg hij toen een voorwaardelijke celstraf opgelegd voor het geval hij wederom veroordeeld zou worden.

Bij zijn aanhouding gaf hij toe ook die dag drugs te hebben gebruikt: speed en enkele jointjes.

De bak in?

De rechter hield hem voor dat-ie opnieuw in de fout is gegaan, terwijl ‘m nog detentie boven het hoofd hing. Hiervoor had hij naar eigen zeggen geen goede verklaring. “Na een goede periode ben ik toch weer in de problemen geraakt”, aldus de verdachte. “Het is dom van me.” Hij zei te hopen voor eens en altijd van zijn drugsverleden af te komen middels een behandeling.

Van het OM zou de Tubbergenaar geen nieuwe kans meer mogen krijgen en regelrecht ‘de bak in’ moeten, maar in de rechtbank van Almelo werd anders beslist. De drugsgebruiker kreeg de maximale werkstraf opgelegd, een verlenging van de eerder opgelegde voorwaardelijke detentie met drie jaren en hij mag geen verdovende middelen (inclusief alcohol) meer gebruiken.

De uitspraak kan worden gezien als een overwinning voor advocate Desirée Greven, die eveneens vindt dat haar cliënt niet zozeer gestraft als wel geholpen dient te worden. Maar slaat de behandeling niet aan, of als hij weer een misdrijf begaat, zal de Tubbergenaar zich voor de zoveelste keer bij een gerecht moeten verantwoorden. “Het is te hopen dat hij hiervan doordrongen is.”

Reacties

article
61995
De politierechter heeft een 32-jarige man uit Tubbergen veroordeeld tot 240 uren werkstraf en een
https://tubbergen.nieuws.nl/politieberichten/20180912/rechter-matst-drugsverslaafde-tubbergenaar/
2018-09-12T15:45:35+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/332/2017/01/03174332/Gerechtsgebouw-in-Almelo.jpg
1-1-2