Eigenaar krijgt motorfiets met vals nummerbord niet terug

Foto: CC0

Een man uit het buitengebied van Albergen moet voortaan noodgedwongen met de benenwagen of per fiets naar het dorpscentrum, nu de rechtbank van Almelo heeft besloten dat hij z’n motorfiets niet terugkrijgt.

De verdachte moest voorkomen, omdat er een valse kentekenplaat op zijn vervoersmiddel zat en deze niet verzekerd was. De tweewieler werd bij de Alberger kerk aangetroffen. Bij de politie verklaarde hij dat ie dit had gedaan om te voorkomen dat een gerechtsdeurwaarder er beslag op zou leggen.

Helaas voor hem werd een wijkagent getipt, doordat er een vreemd uitziende nummerbord – dat later vals bleek – op z’n tweewieler zat en dit door een andere dorpeling als verdacht werd aangemerkt.

De Albergenaar bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs, maar kreeg hiervoor geen boete. Wel moet hij 700 euro betalen voor het voeren van een onecht kenteken en 550 euro voor het onverzekerd rondrijden, conform de eis van het Openbaar Ministerie. Zijn in beslag genomen motorfiets is bovendien verbeurd verklaard en krijgt-ie niet terug.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen