Tubbergse ontving aanstootgevende ‘dickpics’, verdachte vrijuit

Foto: CC0

De rechtbank in Almelo heeft geoordeeld dat er te weinig bewijs is tegen een 37-jarige Hengeloër voor het sturen van zogeheten ‘dickpics’, ofwel foto’s met daarop een mannelijk geslachtsdeel.

Een vrouw uit Tubbergen deed aangifte tegen de in Iran geboren man, omdat ze op 20 september 2017 meermaals zeer expliciete plaatjes kreeg toegezonden op haar mobiel. Die werden als ronduit smerig beschreven. Ook werd haar voicemail ingesproken met schunnige teksten als: ““jij bent mijn slet”, “pijp mij” en “doe je benen nu wijd”.

De verdachte ontkende iedere betrokkenheid. Daarnaast wees hij erop dat-ie toentertijd in een soort kraakpand woonde, waar hij nauwelijks privacy had en waardoor ook anderen mogelijk toegang hadden tot zijn mobiele telefoon. Hijzelf had eveneens de ‘penisplaatjes’ onder ogen gehad en zei hierop: “Het is niet de mijne”. Het klasje scholieren op de publieke tribune, die al langer moest gniffelen om de rode lijn in deze rechtszaak, barstte hierop in lachen uit.

Volstrekt ongeloofwaardig, zo typeerde de officier van justitie zijn relaas. “Gelet op de ernst, aard en impact van het delict vind ik een werkstraf passend: 60 uur. Of 30 dagen vervangende hechtenis bij het niet voldoen van die uren.”

De rechter twijfelde evenwel over het bewijsmateriaal, dat alleen vanuit de aangeefster via de politie bij het Openbaar Ministerie was gekomen. ‘Vrouwe Justitia’ sprak hem daarom vrij. Wel is er nog veertien dagen tijd om in hoger beroep te gaan.

Reacties

article
66633
De rechtbank in Almelo heeft geoordeeld dat er te weinig bewijs is tegen een 37-jarige
https://tubbergen.nieuws.nl/politieberichten/20190314/tubbergse-ontving-aanstootgevende-dickpics-verdachte-vrijuit/
2019-03-14T15:00:38+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/332/2019/03/14145743/Vrouwe-Justitia-op-gebouw.jpg
1-1-2