Moeder vrijgesproken van ‘verlaten plaats ongeval’

Gerechtsgebouw in Almelo
Foto: Mark Mensink

“Het gaat er daar in en uit; het is een drukte van jewelste.”

Zo beschreef Nicole K. uit Tubbergen vanmorgen in de rechtbank van Almelo de situatie rond de Action-winkel in Oldenzaal. Hier zou ze op 28 augustus 2018 schade bij een andere auto hebben veroorzaakt om er vervolgens, zonder haar gegevens achter te laten, vandoor te gaan.

De eigenaar van de schadewagen deed aangifte en de politie nam diezelfde avond nog poolshoogte bij K. “Ik ben nog nooit bij zoiets betrokken geweest of heb schade veroorzaakt”, verklaarde de moeder van drie studerende kinderen.

Ze nam naderhand contact op met de auto-eigenaar en liet een verzekeraar de schade vergoeden. Hoewel beiden dachten dat hiermee de kous af was, bleek dat het Openbaar Ministerie had besloten de vrouw te vervolgen voor wegens ‘verlaten plaats ongeval’. Hiervoor kreeg ze een transactievoorstel van 500 euro, maar dit weigerde K.

Gelukkig voor haar zagen zowel de zaaksofficier als de politierechter vandaag in dat er te weinig hard bewijs voor opzet is, ondanks dat een getuige van de kennelijke aanrijding het over een “grote knal” had. De verdachte werd daarom ontslagen van rechtsvervolging.

Reacties