Milde straf voor bedreiging beveiliger tijdens carnavalsfeest in Albergen

Foto: Mark Mensink

Een 27-jarige man uit Overdinkel heeft zijn leven schijnbaar inmiddels dusdanig beter op de rit dat zowel het Openbaar Ministerie als de rechter hem niet te zwaar willen straffen.

De reden dat hij vandaag in de Almelose rechtbank moest verschijnen heeft alles te maken met een voorval tijdens carnaval in Albergen, waar de Overdinkelnaar onder invloed van alcohol op een tafel aan het dansen was. Omstanders waarschuwden de beveiliging en die sommeerden hem direct te stoppen met al zijn vervelende gedrag.

Vermoedelijk, althans dat blijkt uit de verklaring van twee beveiligers, wilde hij niet meewerken en liep het verder uit de hand. Hoewel de verdachte ontkende, zou hij een beveiliger bedreigd hebben met woorden als: “Ik weet je te vinden. Ik maak je dood.” Toen was hij al tegen de grond gewerkt.

Veroordeling

Volgens officier van justitie Sandra Leusink kan de bedreiging bewezen worden en dient de man hiervoor veroordeeld te worden. Wel weegt ze mee dat de Overdinkelnaar naar eigen zeggen geen drugs meer gebruikt en zelfs alle drank laat staan. “De laatste twee keren dat ik gedronken had, kwam ik met justitie in aanraking.”

Ook bood hij daags na het gebeuren zijn excuses aan bij de betrokken beveiligingsmensen. Reden te meer voor politierechter Ben Hendriks de strafeis van het OM, te weten een voorwaardelijke geldboete 400 euro met een proeftijd van twee jaar waar 250 euro onvoorwaardelijk voor een ‘first offender’ gebruikelijk is, geheel te volgen. “Dat betekent dat u, mocht u opnieuw in de fout gaan, dit boven het hoofd hangt. Nog afgezien van een verdere straf, waarvoor u dan moet voorkomen. U bent een gewaarschuwd mens, houdt dat in uw achterhoofd.”

Er was geen schadevergoeding geƫist. Beide partijen deden meteen afstand van hoger beroep.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden