Gemeente komt ondernemers tegemoet bij inning lokale lasten

Foto:

De OZB, afvalstoffenheffing en de rioolheffing voor 2014 worden alleen gecorrigeerd met de inflatiecorrectie van 2%, zo maakt de gemeente vanochtend bekend. Om het inwoners, bedrijven en agrariërs makkelijker te maken, kunnen meer mensen vanaf 2014 gebruik maken van de automatische incasso voor hun lokale lasten.De lokale lasten bestaan uit de onroerendezaakbelasting (OZB), afvalstoffenheffing en rioolheffing. “We willen in deze economisch moeilijke tijden de lokale lasten voor onze inwoners zolang mogelijk laag houden. Daarom corrigeren we de lokale lasten alleen met de inflatiecorrectie. Dat de samenleving steeds vaker eigen verantwoordelijkheid neemt, helpt om de lokale lasten laag te houden. ‘Minder overheid’ betekent immers ook minder kosten voor de samenleving,” aldus wethouder Tom Vleerbos.

De gemeente schrapt de bovengrens van €2.500 voor de automatische incasso. Dat betekent dat meer mensen gebruik kunnen maken van automatische incasso. Hierdoor kunnen ook bedrijven en agrariërs meedoen met de automatische incasso. Wethouder Tom Vleerbos: “Het loslaten van de bovengrens is bedoelt als handreiking naar ondernemers in deze lastige tijden. We willen onze ogen niet sluiten en reiken pro-actief deze regeling aan, zodat we gezamenlijk door deze lastige tijden komen.”

Belastingwijzer
De belastingwijzer voor volgend jaar wordt in februari 2014 huis-aan-huis verspreid. Hierin staat alles over gemeentelijke belastingen en heffingen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen