Nieuwe aanbieders voor hulp in huishouding

De huidige contracten die de gemeente Tubbergen heeft met de zorgaanbieders voor Hulp bij het Huishouden lopen af op 31 december 2013. Omdat op dit moment onvoldoende duidelijk is over de wettelijke kaders in 2015, heeft slechts een aanbesteding plaatsgevonden voor het jaar 2014. Deze aanbesteding is samen met 11 Twentse gemeenten voorbereid en uitgevoerd. Voor de gemeente Tubbergen heeft dit geleid tot inschrijving van de 4 huidige aanbieders en 6 nieuwe aanbieders. Met deze 10 aanbieders worden raamovereenkomsten gesloten voor het leveren van Hulp bij het Huishouden in 2014.De aanbieders van Hulp bij het Huishouden in de gemeente Tubbergen zijn voor 2014 de huidige zorg-aanbieders Solace ATC, Trivium Meulenbelt Zorg,TSN, T-zorg en 6 nieuwe aanbieders; Beter Thuis Wonen Thuiszorg, Bions, BTKzorg, Thuiszorg InHolland, Vitaal Thuiszorg en ZorgAccent. Als  de nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning vertraging oploopt, dan kunnen deze raamovereenkomsten 2 keer met een jaar verlengd worden.  

Keuzevrijheid
Inwoners van gemeente Tubbergen, die nu hulp bij het huishouden hebben, houden die zorg ook in 2014. Zij hebben de keus om te blijven bij de aanbieder waar zij nu de hulp van ontvangen of één van de nieuwe aanbieders te kiezen. Deze mogelijkheid hebben ze op dit moment ook al, maar vanaf 2014 hebben ze straks de keus uit 10 aanbieders in plaats van de huidige vier. Geen van de aanbieders heeft een urenvolumegarantie, want het draait allemaal om de keus van de inwoner. Ook de huidige aanbieders hebben dus geen urenvolumegarantie gekregen.

Landelijke ontwikkelingen
De komende jaren verandert er veel in de zorg en ondersteuning. Het rijk en provincie dragen onder andere taken uit de AWBZ over aan de gemeente met ingang van 1 januari 2015. Ook is er landelijk  een nieuwe Wet Maatschappelijke Ondersteuning in de maak. Omdat op dit moment onvoldoende duidelijk is over de wettelijke kaders in 2015 heeft de aanbesteding slechts plaatsgevonden voor het jaar 2014.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen