Gemeente wil minder alcoholgebruik onder jongeren

Foto: Redactie

Gemeenten zijn in 2013 de belangrijkste uitvoerder van de drank- en horecawet geworden. De gemeenten Dinkelland en Tubbergen hebben gezamenlijk een preventie- en handhavingsplan opgesteld. Met de nadruk op preventie willen de gemeenten er samen met de lokale gemeenschap voor zorgen dat het alcoholgebruik onder jongeren vermindert.

De gemeenten Dinkelland en Tubbergen willen mensen bewust maken van de risico’s van alcoholgebruik. Ook is het belangrijk dat er duidelijke grenzen worden gesteld en natuurlijk dat deze grenzen ook worden bewaakt. Hoe de gemeenten dat samen met de lokale gemeenschap willen gaan aanpakken staat in het preventie- en handhavingsplan alcohol 2015-2017. Duidelijk is dat de gemeenten samen met de lokale gemeenschap willen werken aan een gezondere en veiliger samenleving omtrent het gebruik van alcohol. Bij enkele evenementen wordt het niet schenken van alcohol aan de jeugd al erg serieus genomen. De lokale samenleving heeft dus aangetoond de verantwoordelijk aan te kunnen.

Bijeenkomst preventie- en handhavingsplan alcohol

Op 12 januari om 19.00 uur (De Methoeve, Weerselo) organiseren de gemeenten Dinkelland en Tubbergen samen een bijeenkomst over preventie en handhaving van de regels rond alcoholgebruik. De bijeenkomst is bedoeld voor organisaties, zoals horecaondernemers, organisatoren van evenementen, sportverenigingen, carnavalsverenigingen en ouderraden in het onderwijs. Zij hebben allemaal een uitnodiging voor de bijeenkomst ontvangen.

Ondertekening convenant jeugd & alcohol

De samenwerking tussen de gemeenten en de lokale gemeenschap om een gezondere en veiliger samenleving te realiseren, wordt gekenmerkt door het ondertekenen van het convenant jeugd & alcohol. Op 14 januari om 20.00 uur (voetbalkantine VV Reutum) vindt de ondertekening van dit convenant plaats door de gemeente Tubbergen en alle voetbalverenigingen uit de gemeente Tubbergen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen