‘Dat ding, die sporthal, bouwen we echt niet alleen voor Tubbergen’

Foto: Redactie

Tijdens de jaarlijkse – ludiek bedoelde – collegevergadering van de sleutelprins en zijn gevolg werd door hen ingebracht dat het nogal ‘scheef’ is om van alle dorpen te verwachten dat zij wel acties op touw zetten om geld in te zamelen, terwijl dat in Tubbergen niet zo is. Dat lijkt althans wel, zo gaf het carnavalsgezelschap aan. Volgens het gemeentebestuur ligt het echter anders dan door sommigen wordt voorgespiegeld. “Dat zal vanavond, tijdens de commissievergadering ook wel blijken”, voorspelt sportwethouder Roy de Witte.

“Laten we wel wezen, de sociale cohesie is in Tubbergen echt heel anders dan op andere plekken in de gemeente“, zette De Witte vanmorgen uiteen. “Dan zijn er nog een aantal andere dingen die spelen. Ten eerste is het ontwerp nogal ‘prefab-achtig’, juist vanwege het feit dat dit kostenbesparend is. Anderen hebben er meer verstand van dan ik, maar het lijkt ons geen goed idee als zoiets door ‘amateurs’ in elkaar wordt gezet. Dan is het dus nog maar de vraag in hoeverre er veel te doen valt. Ten tweede hebben we heus wel gevraagd aan de SSRT of er rekening gehouden kan worden met werkzaamheden die door Tubbergenaren gedaan kunnen worden. Maar dat is dus lastig gezien het ontwerp. En het moet wel realistisch zijn natuurlijk, ook qua exploitatie. In bijvoorbeeld Harbrinkhoek is gezegd ‘koste wat kost’ en dan krijg je dat een aantal betrokken partijen doorzetten, dat de neuzen allemaal dezelfde kant op staan.”

Voor de nieuwe sporthal in de kern Tubbergen moet zeker €50.000 aan zelfwerkzaamheid door inwoners worden ingebracht, zo staat in de begroting opgenomen.

“Het kan aan mij liggen, maar ik vind het een rare discussie. Want hoe kan het nou dat de Oranjewijk in Tubbergen die eigen hal heeft? Dat is toch niet voor niks zo? Kijk, ik woon in het buitengebied van Albergen. Daar zit mijn hart begrijpelijkerwijs. Mijn kinderen komen hier in Tubbergen, net als ik. Dat ding, die sporthal, bouwen we echt niet alleen voor Tubbergen. Denk dat maar niet. Van de middelbare school, hier in het dorp gevestigd, maakt toch ook de hele gemeente gebruik? Het is daarom een beetje raar om te verwachten dat alleen Tubbergen opdraait voor de kosten”, liet wethouder Tom Vleerbos weten. “Bovendien is het zo dat via contributies en dergelijke een flink aantal Tubbergenaren vanzelf meebetalen aan de exploitatie van de hal”, vult burgemeester Stegers aan.

Er zit véél meer achter dan alleen de kern Tubbergen, aldus het college. Vleerbos: “Ja, de hal is wat luxer en groter dan alleen voor de kern Tubbergen nodig zou zijn. Maar dat is niet voor niks. En laat het nou juist de sporters uit andere kernen dan Tubbergen zijn die daarom hebben gevraagd. Zo werkt iedereen op zijn manier mee aan de realisatie van de hal. Inderdaad, hier op een andere manier dan elders.”

“Duidelijk verhaal. Hierdoor kijk ik er echt anders tegen aan. Dank voor de uitleg”, aldus de sleutelprins na afloop.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen