De Witte: Plan voor Tubbergse sporthal niet van de baan

Foto: SSRT

Hoewel de begroting voor een nieuwe sporthal in Tubbergen nog niet rond is en de eerder gestelde deadline niet gehaald werd, blijft wethouder Roy de Witte geloven in een goede afloop. Dat liet hij zojuist weten in een mondelinge toelichting. Volgens hem is zijn de druiven op dit moment weliswaar zuur, maar gloort er nog licht achter de horizon.

Afgelopen maandag, de dag waarop het ‘go or no-go’ was, ontving de sportwethouder het projectplan van de SSRT (Stichting Sport en Recreatie Tubbergen). Deze beoogde beheerder van de toekomstige sporthal had echter slecht nieuws. “Het zag er goed uit, maar onze speciale aandacht gaat natuurlijk uit naar de financiële paragraaf. Hieruit bleek wel een sluitende exploitatie, maar geen dekkende investeringsbegroting. Daaruit hebben wij geconcludeerd dat er op dit moment geen sprake is van een haalbaar plan”, legt De Witte uit.

Voorlopig streep door nieuwbouwproject

Een nieuwe sporthal is volgens Canisius en sportclubs noodzakelijk voor respectievelijk hun leerlingen en leden. Op dit moment is er een gebrek aan zaalruimte en wijken ze uit naar andere gemeenten. Gymlessen in de Burgemeester Verdegaalhal mogen niet meer, omdat deze locatie niet aan bepaalde geluidsnormen voldoet.

Volgens wethouder De Witte speelt verder mee dat de provincie Overijssel in de nieuwe sporthal zou willen investeren. Alleen is het nog niet echt duidelijk om hoeveel geld het daarbij gaat. Met het bedrag dat de provincie in gedachten zou hebben, zou de investering van ongeveer €4 miljoen overigens nog steeds niet gehaald worden. “Pin me niet vast op precieze bedragen, maar dan moet nog iets van 10% overbrugd worden. Toch blijf ik vertrouwen houden dat we een passende oplossing vinden. We zien nog voldoende mogelijkheden”, aldus De Witte. “Het plan is nog niet helemaal van de baan, maar wel voorlopig.”

Scenario’s uitwerken

Doordat de SSRT er niet in is geslaagd om dit plan financieel genoeg dekkend te krijgen, ontstaat er een nieuwe situatie. De Witte: “Een goede sportinfrastructuur vinden wij belangrijk en we willen dan ook duidelijkheid geven aan de sport en het onderwijs. Dat betekent dat we samen scenario’s moeten gaan uitwerken waarin de sport en het onderwijs een belangrijke rol hebben.” Direct betrokken partijen als sport en onderwijs zijn inmiddels door de gemeente geïnformeerd en gevraagd om daarover mee te denken. Voor met name het bewegingsonderwijs van Canisius is het noodzakelijk dat er spoedig een oplossing komt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen