CDA benieuwd naar huidige stand van zaken Tubbergse sporthal

Foto: Redactie

CDA Tubbergen heeft met grote belangstelling de laatste ontwikkelingen met betrekking tot de nieuwe sporthal gevolgd. In de raadsvergadering van 2 maart 2015 is duidelijk geworden dat de coalitiepartijen en de PvdA onder voorwaarden een sporthal wilden realiseren.

“Duidelijk werd ook dat de gemeentelijke bijdrage niet onbeperkt was. Duidelijk zijn de randvoorwaarden aangegeven. Helaas moet worden geconstateerd dat het voor de SSRT geen realistische opgave was. Ondanks dat er door menigeen ontzettend veel energie in dit proces is gestopt”, laat CDA-fractievoorzitter Tonny Busscher weten.

Het CDA wil nu weten op welke wijze het vervolg er uitziet en welke opties er zijn. “Immers, we hebben een taakstelling voor de sport in verband met het onderwijs. Graag horen we van de wethouder welke opties er zijn, welke kosten deze opties met zich meebrengen en hoe de planning eruitziet. Samengevat willen we weten wat nu de stand van zaken is. Dit gaan we maandagavond in de raadsvergadering in het vragenuurtje aan de orde stellen”, aldus Busscher. “Uiteraard willen we ook weten of er nog gesprekken hebben plaatsgevonden of plaatsvinden met de initiatiefnemers die tot dusver hebben gewerkt aan de realisatie van een nieuwe sporthal. Welke rol hebben de betrokken partijen in deze nieuwe situatie. Ook zijn wij benieuwd of er momenteel andere financiers zijn die bereid zijn om een bijdrage aan de sport in Tubbergen te leveren. En zijn er al nieuwe bedrijven die belangstelling hebben voor de eventuele bouw van een sportvoorziening?”

Bewegingsonderwijs

Busscher: “Bij de aanvang van het proces om te komen tot een nieuwe sporthal hebben we als politiek veel partijen en belanghebbenden gezien en gesproken. Een belangrijke partij was het onderwijs. Het CDA wil weten wat gaat er op korte termijn gaat gebeuren voor wat betreft het bewegingsonderwijs waar wij als gemeentelijke overheid een verplichting hebben? En uiteraard stellen wij ons de vraag of er opnieuw wordt gekeken naar de eventuele verbouwing en aanpassing van de huidige Verdegaalhal? Kortom, graag horen we van de wethouder waar we staan en wat de opties zijn.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen