Eigenaar van Martins Rijschool botst met burgemeester

Foto: Onbekend

Een ongecontroleerde soloactie, zo betitelt Martin Lindermann de bemoeienis van burgemeester Mervyn Stegers. De eigenaar van Martins Rijschool is ‘not amused’ over de kritiek op het parkeren van zijn aanhangwagentje in Reutum.

De rijschoolhouder kwam gisteravond inspreken op het gemeentehuis tijdens de behandeling van aanpassingen in de APV (Algemene Plaatselijke Verordening), een geheel aan lokale voorschriften die per gemeente verschillen. Lindermann verdenkt de burgemeester ervan hem willens en wetens dwars te zitten door een bepaalde APV-wijziging aan te brengen. Hierin staat hoe lang een aanhangwagen op een openbare parkeerplaats mag staan.

Buren hadden hierover geklaagd dat Lindermann zijn aanhanger er zowat constant heeft staan, aldus burgemeester Stegers. Deze ontkent ook dat het vanwege de heer Lindermann is dat het artikel binnen de APV aangepast moet worden. “Zelf heeft hij er overigens geen last van, de wagen staat bij hem om de hoek. Anderen wel.”

‘Is helemaal geen probleem’

“De wijze waarop dit raadsvoorstel tot stand is gekomen, is niet gebaseerd op de motivatie zoals in de brief naar de gemeenteraad omschreven is. Niet op rationele argumenten, maar op persoonlijke motieven”, verklaarde Lindermann. “Als ik mijn aanhangwagentje had verwijderd, dan zou er geen voorstel zijn gekomen richting de raad voor deze wijziging in de APV. Ik vind dat je breder moet kijken naar nut en noodzaak, alsmede het algemeen belang. Het is mij niet opgevallen dat het Tubbergse straatbeeld wordt ontsierd door grote aantallen aanhangwagens. Dus waarom iets dichtspijkeren dat überhaupt geen probleem is?”

Burgemeester Stegers legde uit dat wat hem betreft vooral het gezond verstand dient te prevaleren, nog boven regelgeving. Ook heeft hij Lindermann persoonlijk aangesproken op de klachten in de buurt. “Hij heeft toen gezegd tegen mij ‘het is een principekwestie en ik laat hem daar’.” Stegers trad vervolgens in overleg met de politie, om te bezien of een aanpassing van de APV een uitkomst zou bieden. “Vandaar deze aanscherping om ervoor te zorgen dat objecten die langs of aan de weg staan, en die eigenlijk bij iemand op het erf horen, daar weg te halen.”

Vrachtwagens

“We hebben eerder zo’n geval gehad. Dat ging om vrachtwagens die aan de Galvanistraat in Tubbergen werden geplaatst. En ook daarvoor hebben we toen een wijziging aangebracht, gebruikmakend van het verkeerexces-artikel zodat die vrachtwagens daar niet meer geparkeerd konden worden. Maar dat vereist wel een extra stap. Het is overigens niet zo dat ik dit niet met de politie heb overlegd. Niet met de wijkagent, maar wel met de politie”, laat Stegers weten.

Besluitvorming in raad

Gezien de inspreker uit Reutum leek het de politieke partijen beter om het raadsvoorstel tijdens de eerstvolgende vergadering, aanstaande maandagavond, als zogenaamd spreekstuk te behandelen en niet zomaar ‘af te hameren’. Dat betekent in elk geval dat het betoog van de rijschoolhouder meegenomen wordt in de overwegingen van de raadsleden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen