Geldautomaat in Vasse blijft behouden

Geldautomaat van de Rabobank
Geldautomaat van de Rabobank
Foto: Onbekend

Vassenaren zullen ook in de toekomst geld kunnen opnemen van de ‘flappentap’ in eigen dorp. Dit blijkt uit een schriftelijke reactie van de Rabobank op de vragen die door de Overijsselse CDA-fractie zijn gesteld aan het provinciebestuur.

Rabobank Noord en West Twente geeft aan niet voornemens te zijn om de geldautomaat uit Vasse te verwijderen. Ook stelde CDA-raadslid Ronny Booijink vragen aan het college van burgemeester en wethouders in de gemeente Tubbergen en de lokale banken over het mogelijk verdwijnen van de geldvoorziening in Vasse en mogelijk ook in andere kernen in de gemeente Tubbergen. “We zijn blij dat de Rabobank schriftelijk een reactie heeft gegeven op de vragen die zijn gesteld aan de provincie. Betalingsverkeer in kleine kernen en op het platteland is belangrijk voor de leefbaarheid in de breedste zin van het woord. Het is goed om te horen dat, in dit geval, de Rabobank dit ook erkent”, aldus Booijink.

Norm van 5 km

Provincie Overijssel heeft onderzocht dat bij het verwijderen van de pinautomaat in Vasse 88 adressen niet meer binnen de gestelde norm van 5 km zouden vallen. De afgelopen tijd zijn er op initiatief van de provincie meerdere gesprekken geweest met de 4 grote banken, de Overijsselse Vereniging voor Kleine Kernen en Betaalvereniging Nederland om inzicht te krijgen in zogenaamde witte vlekken. Dit zijn gebieden waarin in een straal van 5 kilometer geen pinautomaat aanwezig is.

Wanneer een geldautomaat verwijderd wordt, waardoor er een witte vlek ontstaat, zal provincie Overijssel de banken actief aanspreken op de landelijke afspraak over de norm die landelijk door het Maatschappelijk Overleg Betalingsverkeer is gemaakt. Dit blijkt uit de antwoorden die het provinciaal college heeft gegeven op de schriftelijke vragen die Moniek Kleinsman, CDA-statenlid en woordvoerster sociale kwaliteit, had ingediend. “Een goede zaak en garantie dat ook voor kleine kernen de contant geld-voorziening behouden blijft”, aldus Kleinsman.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen