Grootste wens van Fleringen gaat in vervulling

Foto: Redactie

Er is een grote kans dat er een veilige schoolroute in Fleringen gaat komen, waarbij er landbouwverkeer geweerd wordt. Na bijna 20 jaar lijkt nu het einde van deze race in zicht. In de komende maanden gaat het esdorp samen met de gemeente Tubbergen aan de slag om de mogelijkheden voor de lange variant van het landbouwpad te onderzoeken.

Nadat de LTO, Cumula, de school en ouderraad, De Spil, politie, ROV Oost-Nederland, de provincie, gemeente Tubbergen en de Fleringse dorpsraad 4 varianten voor een omleiding voor het landbouwverkeer hadden bedacht, heeft de Grontmij deze onderzocht. Het advies was variant 4; een kort landbouwpad dat achter de kerk en De Spil langs liep, het meest haalbaar was. Daarvoor was financiering voor vanuit zowel provincie als gemeente. Bij unaniem draagvlak zou dat voor het einde van 2016 worden aanbesteed. Omdat dit draagvlak er niet bleek te zijn, is er besloten niet met variant 4 door te gaan.

Groen licht

Na gesprekken met de provincie gaf gedeputeerde Bert Boerman vanmorgen alsnog groen licht voor het onderzoeken van de tweede variant. “Daar zijn wij natuurlijk heel blij mee”, zegt dorpsraadvoorzitter Mark Boer. “In het vervolgtraject gaan we nauw samenwerken met de gemeente. We hopen zo snel mogelijk duidelijk te krijgen of deze lange variant bestemmingsplantechnisch mogelijk is.”

Volgens wethouder Erik Volmerink sluit deze manier van samenwerken haarfijn aan bij Mijn Dorp 2030. “Het is goed om te ervaren dat we schouder aan schouder lopen met Fleringen. We hopen dat we samen tot een goede oplossing zullen komen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen