Kalverslachter in Tubbergen mag illegale afvalcontainers tóch laten staan

Foto: CC0

Hoewel kalverslachterij Fuite Veal in Tubbergen geen vergunning heeft voor de acht containers die zij hebben geplaatst om slachtafval en huiden op te slaan, vindt het college dat ze mogen blijven staan.

Maar het bedrijf moet er wel voor zorgen dat er zo snel mogelijk een vergunning voor verleend kan worden, aldus het college van burgemeester en wethouders. Zo niet, dan wordt er gehandhaafd. “Het bedrijf heeft een aantal containers geplaatst zonder een bouwvergunning”, zegt burgemeester Wilmien Haverkamp-Wenker. “Omliggende bedrijven hebben ons gevraagd om hierop te handhaven en dat hebben wij gedaan. Fuite Veal heeft hiervoor een dwangsom opgelegd gekregen.” Inmiddels heeft Fuite Veal een vergunningaanvraag ingediend.

Stankoverlast

De omliggende ondernemers eisten dat de containers ook worden weggehaald. “Het is een lastig dilemma. Wat betreft de omgevingsvergunning mogen de bouwsels er niet staan, omdat zij hiervoor nog geen bouwvergunning hebben. Anderzijds voorkomen ze wel geuroverlast. Niemand wil in de stank zitten”, benadrukt de burgemeester. “Aangezien Fuite een vergunning heeft om wekelijks 540 dieren te mogen slachten, is het wel belangrijk dat er alles wordt gedaan om geuroverlast te voorkomen.”

Lees meer

Reacties

article
62381
Hoewel kalverslachterij Fuite Veal in Tubbergen geen vergunning heeft voor de acht containers die zij
https://tubbergen.nieuws.nl/politiek/20180926/kalverslachter-tubbergen-mag-afvalcontainers-toch-laten-staan/
2018-09-26T17:16:25+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/332/2018/09/03190410/agriculture-animal-animal-photography-697571.jpg
Politiek