Heren hoofdmacht VKC’03 sleept gelijkspel uit het vuur

Foto: VKC'03

Zaterdagmiddag stond de wedstrijd tegen de Walvisch, ofwel ‘de studenten uit Groningen’ op het programma.

Nadat de tegenstander eerst de opening van de nieuwe sporthal hadden bekeken, arriveerden zij in de zwembadhal om zich klaar te maken. De heren van VKC’03 kwamen voor het eerst dit seizoen met een complete selectie langs de badrand. Na een duidelijke en lange bespreking en goede warming-up was het voor de hoofdmacht duidelijk wat de taak was vandaag: er moesten 3 punten gehaald worden. Na een aantal zeer sterke wedstrijden moest het kwartje dit maal onze kant op vallen.

De Walvisch wist als eerste die de openingstreffer te maken, maar niet veel later was er een uitsluiting aan de kant van De Walvisch waardoor VKC’03-speler Bram Paus het doel kon vinden. Maar aan het eind van de eerste periode was het toch De Walvisch die weer op voorsprong wist te komen: 1-2.

In de tweede periode liet speler Rob Kienhuis van zich horen en scoorde twee keer op rij . Door een aantal persoonlijke foute en slordig verdedigend werk aan de kant van VKC wist de Walvisch weer op gelijke hoogte te komen. Ook Rogier Krom maakte een grote persoonlijke fout waardoor hij ook voor 20 sec aan de kant moest. De Walvisch maakte gretig gebruik van deze fout en scoorde de 3-5. Nadat VKC een overtal situatie wist te versieren, liet coach Marcel Jacobs van zich horen met een goed geplande time-out. Helaas werd de daarop volgende u-20 voor VKC’03 niet goed benut en de achterstand bleef op het scorebord staan. Rob Kienhuis was voor de rust nog niet tevreden met de tussenstand, dus zette hij nog even aan waardoor Heren 1 vlak voor rust op een 5-5 tussenstand kwam.

De derde periode werd zeer scherp gestart door de Walvisch waardoor binnen een aantal seconden alweer een voorsprong van 5-6 op bord wisten te zetten. De daaropvolgende uitsluitingen van De Walvisch ging niet naar behoren voor VKC’03 en hieruit werd niet gescoord.

De vierde periode was het er op of er onder, want de heren van VKC’03 voelden dat er hier meer te halen was.

Doelverdediger Johan Webbink voorkwam een aantal malen dat de wedstrijd niet als verloren kon worden beschouwd, maar toch was het de Walvisch die wederom eerder het doel wisten te vinden. VKC’03 gaf niet op en wie anders dan Rob Kienhuis scoorde de 6-7. Met nog net iets meer als een minuut te spelen werd het spannend omdat er een uitsluiting was aan de kant van de Walvisch, heel het zwembad voelde de spanning, toch wist VKC’03 de gelijk maker binnen te halen tot grote opluchting van vele.

Concluderend kunnen we vaststellen dat er veel werk aan de winkel is voor de heren, overtalsituaties moeten afgemaakt worden en er moet overtuigender gespeeld worden.

Doelpunten

  • Rob Kienhuis: 5
  • Bram Paus: 2

Reacties

article
63047
Zaterdagmiddag stond de wedstrijd tegen de Walvisch, ofwel ‘de studenten uit Groningen’ op het programma.
https://tubbergen.nieuws.nl/politiek/20181028/heren-hoofdmacht-vkc03-sleept-gelijkspel-vuur/
2018-10-28T16:45:31+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/332/2018/09/23124308/IMG_0091.jpg
Politiek