Kinderen van Mariaschool Reutum ontbijten samen in de raadzaal

Foto: Gemeente Tubbergen

Een goed ontbijt is de beste start van de dag en wat is er leuker dan samen ontbijten?

Nou, samen met de burgemeester en een wethouder ontbijten. Dat is wat 21 kinderen van de Mariaschool uit Reutum vanmorgen hebben gedaan. In de raadzaal van Tubbergen gaven zij samen met burgemeester Haverkamp en wethouder Volmerink het goede voorbeeld in de week van Het Nationaal Schoolontbijt.

Veel kinderen slaan ’s ochtends nog steeds hun ontbijt over of ontbijten niet gezond, blijkt uit verschillende onderzoeken. “Vanmorgen bleek dat veel van de kinderen wel ontbijten en dat is natuurlijk hartstikke mooi. Ik hoop dat ze dit blijven doen, want jong geleerd is oud gedaan.”

Belang van gezond ontbijten

Burgemeester Haverkamp onderstreept met het schoolontbijt, net als 275 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van gezond ontbijten. Aan de ontbijttafel praatten de kinderen uit groep 5, de wethouder en de burgemeester over gezond ontbijten. Zo vindt bijna iedereen zaterdag en zondag de leukste dagen om te ontbijten, want dan is het weekend en heb je lekker de tijd. En appels, bananen en peren zijn het meest populair in groep 5.

Ook hadden de kinderen veel vragen. Vond de burgemeester het erg om te verhuizen? Wat wordt er precies gedaan in de raadzaal? En waarom hangt er een foto van de Koning en Koningin? Tevens werd de glazen burgemeestersketen uitgebreid bewonderd. Tot slot werd er nog gezongen voor Max, die op deze bijzondere dag ook nog eens jarig is.

Cheque

“We kunnen met plezier terugkijken op deze ochtend”, vertelt burgemeester Haverkamp. “Het was ontzettend leuk om met de kinderen te ontbijten in de raadzaal.” De burgemeester bedankte de kinderen voor het meegebrachte ontbijt met een donatie aan Stichting Kinderpostzegels. De leerlingen uit groep 8 namen de cheque met een bedrag van 100 euro in ontvangst. Stichting Kinderpostzegels, die zich sterk maakt voor kwetsbare kinderen.

Reacties

article
63339
Een goed ontbijt is de beste start van de dag en wat is er leuker
https://tubbergen.nieuws.nl/politiek/20181109/kinderen-mariaschool-reutum-ontbijten-samen-raadzaal/
2018-11-09T14:55:41+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/332/2018/11/09145458/Burgemeestersontbijt-Mariaschool-Reutum.jpg
Politiek