Laatste loodjes van ‘oons Annie’ in Albergen en Manderveen

Marc en Annet ten Velde van De Veldhoeve kregen vanmorgen een Europarlementariër op de koffie: Annie Schreijer-Pierik.

De welbekende politicus ,die hoopt voor een nieuwe termijn herkozen te worden en in Oost-Nederland regelmatig liefkozend ‘oons Annie’ wordt genoemd, legde samen met een tiental lokale CDA-politici haar oor te luister bij de pluimveehouders uit Albergen. Zij willen hun bedrijfsactiviteiten graag verduurzamen, maar stuiten hierbij op een aantal wettelijke en praktische problemen.

Smakelijk streekproduct

De Veldhoeve werd in 1930 opgericht door Marc’s opa en begon als fokbedrijf. Er vond veel export plaats, ook naar landen als Italië. Later werd het een vermeerderingsbedrijf en broederij. “Toen ik erin kwam was het al een vleeskuikenbedrijf”, vertelde hij. De agrarisch ondernemers hebben een nieuw kippenras ontwikkeld, die geen antibiotica toegediend krijgt: de Twentse blauwe.

Het vlees van het sterke ras brengt het bedrijf zelf op de markt onder de naam Veldhoeve kip, wat vorig jaar werd uitgeroepen tot het lekkerste streekproduct van de provincie Overijssel. Schreijer-Pierik zei toe zich ook in de toekomst sterk te zullen maken voor boerenfamiliebedrijven, juist ook als zij zich zo innovatief en voorbeeldig produceren als De Veldhoeve dat doet.

Na het bezoekje aan de Albergenaren ging Schreijer-Pierik door naar Manderveen, waar ze met betrokken bewoners sprak over de komst van een ‘dorpshuiskamer’.

https://twitter.com/annieschreijer/status/1131222815632429058?s=12

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen