Hilde Berning-Everlo voorgedragen als opvolger van wethouder Roy de Witte

Hilde-Berning-Everlo
Foto: CDA Tubbergen

De 33-jarige Hilde Berning-Everlo, nu nog fractievoorzitter van CDA Tubbergen, wil Roy de Witte als wethouder opvolgen.

Die laatstgenoemde werd vorige week benoemd als gedeputeerde van de provincie Overijssel. Berning-Everlo wordt op 1 juli aanstaande, bij goedkeuring van de gemeenteraad, officieel geïnstalleerd en gaat dan direct de volgende dag aan de slag.

Het bestuur en de fractie van CDA Tubbergen was het unaniem eens met de keuze van de vertrouwenscommissie. “We zochten een sterke persoonlijkheid met politiek bestuurlijke ervaring. Dat hebben we gevonden in de persoon Hilde Berning-Everlo”, vertelt voorzitter Henny Oude Geerdink van de vertrouwenscommissie. “Ruim 10 jaar geleden richtte Hilde samen met enkel andere politiek geïnteresseerde jongeren het CDJA op en was daarvan voorzitter. Daarna stroomde ze door in het CDA, waarvan ze sinds vorig jaar maart ook fractievoorzitter is. Ze kent de gemeente en ze weet wat er speelt. Dat maakt haar voor ons tot de perfecte kandidaat.”

Hilde is blij met het vertrouwen dat er in haar wordt gesteld. “Ruim 12 jaar geleden ben ik politiek actief geworden omdat ik graag iets wilde betekenen voor de inwoners van de gemeente Tubbergen”, vertelt ze. “Als raadslid heb ik mij daarvoor vol ingezet, maar als wethouder kan ik straks ook daadwerkelijk uitvoering gaan geven aan de koers die we hebben bepaald in het Maatschappelijk Akkoord Tubbergen: een overheid die naast haar inwoners staat.”

Hilde is getrouwd en moeder van drie dochters. Ze studeerde bestuurskunde aan de Universiteit Twente en werd in 2014 gekozen als raadslid voor het CDA. Ze verheugt zich op haar nieuwe taak. “Ik vind het fijn om concreet iets te kunnen betekenen en wil graag bijdragen aan het verder ontwikkelen van de gemeente Tubbergen. Als politicus voel ik me zeer betrokken bij de inwoners en wil er graag zijn voor hen. De komende periode wil ik dan ook graag benutten om vanuit mijn nieuwe rol als wethouder om verder kennis te maken met inwoners, organisaties en ondernemers in onze gemeente.”

De grootste uitdaging voor de komende periode ziet ze in het sociaal domein. “Ik ga hier graag mee aan de slag, zodat onze inwoners nu, maar ook in de toekomst de zorg kunnen ontvangen die zij nodig hebben.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden