Beweeg- & Sportakkoord Tubbergen klaar voor ondertekening: ‘Ambitieus, maar realistisch’

Moniek Kleinsman
Foto: Abbink Fotografie

Aanstaande maandag zal sportformateur Moniek Kleinsman het lokale Beweeg- & Sportakkoord overhandigen aan sportwethouder Hilde Berning, de sportraad en alle andere partijen die zich willen inzetten voor het akkoord.

“Fysieke inspanning is goed voor je lichaam”, vertelt sportwethouder Hilde Berning. “Maar sporten en bewegen zorgt ook voor ontspanning, even je hoofd leegmaken. En natuurlijk draagt het bij aan je zelfvertrouwen en sociale contacten. Daarom vinden we het ontzettend belangrijk dat elke inwoner uit onze gemeente, van jong tot oud, een leven lang plezier kan beleven aan sport en bewegen.”

In het Beweeg- & Sportakkoord staan de acties en ambities waar Tubbergen de komende jaren mee aan de slag kan.

‘Ambitieus, maar realistisch’

Het akkoord ondertekenen tijdens een feestelijke bijeenkomst zit er vanwege de coronamaatregelen helaas niet in. “Ik ga maandagavond het akkoord online officieel overhandigen aan alle partijen die een bijdrage hebben geleverd vanuit het verenigingsleven, het onderwijs, de zorg- en welzijnsorganisaties en het bedrijfsleven. Daarmee rond ik ook mijn rol als sportformateur af”, aldus Kleinsman.

Ze kijkt met een goed gevoel terug op haar periode als sportformateur. “Het akkoord van Tubbergen is ambitieus maar wel degelijk realistisch. Er is een sterke wens om samen te werken, meer focus op gezondheid en aandacht voor iedereen op zijn of haar eigen niveau.”

De wethouder is erg enthousiast over het akkoord. “Moniek heeft fantastisch werk geleverd en verdient een groot compliment. Ze heeft zich enorm ingezet om zoveel mogelijk partijen vanuit alle hoeken van de samenleving te betrekken en dat zie je ook terug in het akkoord. Ik hoop van harte dat deze samenwerking voor een meerwaarde gaat zorgen voor alle betrokkenen. Samen laten we het Beweeg- & Sportakkoord slagen.”

Iedereen die benieuwd is naar het Beweeg & Sportakkoord kan het lezen op de website van de gemeente.

Meedoen

Om uitvoering te geven aan het Beweeg- & Sportakkoord, wordt een netwerk georganiseerd onder de naam Tubbergen beweegt!. Daarin gaan verschillende werkgroepen aan de slag met de thema’s van het akkoord. Alle partijen die een bijdrage hebben geleverd aan het akkoord kunnen hun handtekening eronder zetten. Ook organisaties of inwoners die zich persoonlijk of vanuit een groepje willen inzetten, zijn van harte welkom. Aanmelden kan tot 23 juni via [email protected].

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden